Eestlane läks Sloveenia lennufirmat juhtima: koosolekud algavad juba väga kõrgel temperatuuril

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Sven Kukemelk
Sven Kukemelk Foto: Georg Kõrre

Sloveenia rahvusliku lennufirma Adria Airwaysi etteotsa asunud eestlane Sven Kukemelk ütles, et kui Eestis üritad sa koosolekutel inimestele vägisi elu sisse puhuda, siis Sloveenias on temperatuur juba nii kõrge, et tuleb vett peale visata ja leeki maha tõmmata.

Kõigest 31-aastane Kukemelk on teinud lennunduses silmapaistvat karjääri. Ta on töötanud nii Eesti lennufirma Nordica äriarendusjuhina, seejärel Nordica tütarfirma, lende opereeriva Regional Jeti juhatuse esimehena. Pärast Nordica grupist lahkumist asutas ta lennunduskonsultatsioone pakkuva ettevõtte NA Advisory. Sealt viis ka tee ka 250 miljoni eurose aastakäibega Sloveenia lennufirma tippu.

«Ma olin enne nende nõustaja, kuid firma omanikud arvasid, et võiksin anda seda nõu tegevjuhi positsioonilt, millega kaasneb ka vastutus,» rääkis Kukemelk, kelle alluvuses töötab nüüd 500 inimest. Täpsustuseks olgu siiski öeldud, et Kukemelk ei ole Adria ainuke tegevjuht, vaid ta töötab kõrvuti Holger Kowarschiga. Kukemelk vastutab operatiivjuhtimise ja lennukooli eest, Kowarsch finants- ja kommertstegevuse eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles