Galerii: erilised pidutsejad täitsid peopaiga rõõmu ja südamesoojusega

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy

Andku A.P.T.E.K-i puhveti juhtkond toimetusele andeks. See on kogu aeg olnud vahva peopaik, aga nii rõõmuküllast ega südamesoojusest tulvil tralli pole seal küll varem nähtud.

“Tere, mina olen Sergei!” lausub mõni minut enne kella 13 puhveti ukse ees rõõmsa näoga noormees, sirutades ajakirjanikule ja fotograaf Mailiisile lahkelt terekäe. Kohemaid teeb sedasama peole tulnud neiu. Tema end ei tutvusta, aga vaatab kätlemise ajal sügavalt silma ja noogutab.

Nagu igal A.P.T.E.K-i peol saavad seekordki ajaloolise Rüütli 40 nurgauksest sisenejad käeseljale templi. “Miks käe peale pilt tuleb lüüa?” küsib keegi rahvamassist ­siira imestusega. Pärnu sotsiaal­keskuse juhataja Heli Kallasmaa selgitab, et see on pileti eest. Paberist pilet võib ju peohoos kaduda.

Selle disko kohta ei saa eestlaslikult öelda, et alguses ei saa vedama. Viimased sisenejad on jõudnud vaevu peosaali, kui rahvas juba ennastunustavalt tantsib. DJ mängib muusikat, tragid baarimehed ja -neiu valavad ­kärmelt tervituskokteile. Kõik on nagu päris. Kui jätta välja õhus tuntav ebamaine siirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles