Kunstimuuseum kaldub suveks eriti tugevalt Pallase poole viltu

Raimu Hanson
Copy
Esimese korruse raekojapoolses näitusesaalis selgub, millised olid põhilised õppemeetodid, nende hulka kuulub ka aktide maalimine.
Esimese korruse raekojapoolses näitusesaalis selgub, millised olid põhilised õppemeetodid, nende hulka kuulub ka aktide maalimine. Foto: Sille Annuk

Tartu kunstimuuseum on viimastel päevadel teinud vilkalt ettevalmistusi näituseks «Pallas 100. Kunstikool ja kultus», mida saavad kõik kunstihuvilised minna vaatama alates laupäevast. Näituse kuraatorid Joanna Hoffmann ja Hanna-Liis Kont tegid eile väljapanekust kerge ülevaate, mille ajal selgus, et näitus on raskelt Pallase poole viltu, sest muud kunsti kolmel korrusel ei olegi.

Pallase kunstikooli 100. aastapäev on tänavu 1. oktoobril. Algusesse aitab pilku heita näituse esimene korrus. «Seinal on ajajoon, millest ülevalpool on Pallase ja allpool Eesti üldajaloo võtmesündmused,» ütles Hoffmann. «Nii saavad külastajad paralleele tõmmata ja ka näha, kui keeruline oli Eesti Vabariigi varasem aeg.»

Teisel korrusel on näidatud Pallase kunstikooli ateljeedeõpet. Kõrvuti on välja pandud kuulsate õpetajate ja nende õpilaste, hiljem rohkem või vähem kuulsaks saanud kunstnike tööd. Samal korrusel on õpilaste autoportreed ja nende tehtud portreed kaasõpilastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles