Zelenskõi: esimesed päevad presidendina on pisut ehmatavad (1)

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi..
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.. Foto: Zumapress/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi tunnistas, et esimesed päevad uues ametis on olnud pisut ehmatavad.

«See oli väike šokk, tööd on palju,» ütles esmaspäeval presidendiametisse astunud Zelenskõi Kiievis rahvusvahelisel raamatumessil.

Ta ütles, et tahaks kolida välja senistest presidendi kantselei ruumidest Kiievi kesklinna hiiglaslikus nõukogudeaegses hoones.

«Mulle ei meeldi sealne õhkkond, see maja,» ütles Ukraina kuues president, 41-aastane endine telekoomik, kel puudub poliitiline kogemus.

«Nii et me mõtleme, mida sellega ette võtta,» lisas ta, tõdedes, et väljakolimisega kaasneb hulk probleeme.

Värske riigipea on kahe lapse isa ja AFP-ga vestles ta lastele raamatuid ostes.

Zelenskõi võitis presidendivalimiste teises voorus mäekõrguselt senist riigipead Petro Porošenkot ja vannutati esmaspäeval ametisse. Ta on lubanud poliitilist süsteemi põhjalikult muuta ja selle oligarhide mõjust puhastada.

Tema esimesed personaliotsused on aga pannud selles lubaduses kahtlema, sest teisipäeva õhtul määras ta oma kantseleiülemaks Andrõi Bohdani, kes seni oli töötanud suurärimees Ihor Kolomoiski isikliku advokaadina.

Vastuolulisele oligarhile kuulub telekanal, milles Zelenskõi koomikuna esines. Porošenkoga tülli läinud oligarh naasis pärast kaheaastast Šveitsis ja Iisraelis eksiilis viibimist väidetavalt eelmisel nädalal Ukrainasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles