Kuressaares päästeametniku surnuks pussitanud mees tabati narkootikumide ja kahesaja padruniga (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy

Möödunud aasta lõpus Kuressaare kesklinnas ühe inimese surnuks pussitanud ja teisele raskeid kehavigastusi tekitanud 33-aastane Jaan Palu tabati mõned kuud enne kuritegu suure koguse narkootikumide ja kahesaja tulirelva padruniga. 

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis täna kohtusse süüdistuse, milles heidab 33-aastasele Jaan Palule ette ühe inimese tapmist ja teisele raskete kehavigastuste tekitamist möödunud aasta 8. detsembril Kuressaares. Lisaks süüdistatakse meest narkootiliste ainete ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, teatas Lääne ringkonnaprokuratuur. 

Ringkonnaprokurör Rainer Amur sõnas, et nii politsei kui ka prokuratuur seadsid eesmärgiks selgitada sündmuse asjaolud välja võimalikult kiiresti, tegemata kompromisse kogutud tõendite kvaliteedis. «8. detsembri sündmused raputasid turvalise Saaremaa elanikke.»

Kontrolliti eri versioone 

Kodulinna Lokaal.
Kodulinna Lokaal. Foto: Alar Truu

Uurimise käigus kontrolliti mitut erinevat versiooni möödunud aasta 8. detsembri ööl juhtunust. Kohtu ette jõudvad tõendid näitavad, et 8. detsembril öösel kella kahe paiku ründas Palu narkootikumide ja alkoholi mõju all esmalt pudeliga, seejärel käte ja jalgadega ning lõpuks noaga meest, kes seisis tänaval Kodulinna Lokaali ees. Palu põhjustas kannatanule eluohtlikke vigastusi. 

Umbes 20 minutit hiljem tekkis Palul Kodulinna Lokaali vahetus läheduses asuva kohaliku Royal Gentelmen’s klubi akna lõhkumise pärast sõnelus meelelahutusasutuse omanikuga. «Kui omaniku abikaasa püüdis konflikti lahendada, ründas süüdistatav teda esmalt rusika ning seejärel noaga. Kannatanu suri saadud vigastustesse sealsamas,» rääkis Amur süüdistust kokku võttes.

Palu peeti kinni 8. detsembri varahommikul. Esialgu peeti kinni ja võeti vahi alla ka temaga tol õhtul kaasas olnud 31-aastane mees, kuid uurimise käigus sai selgeks, et viimane rünnakutes ei osalenud ning ta vabastati 20. detsembril.

Mõned kuud varem, möödunud aasta septembris tabati Palu Tallinnas narkojoobes olekus, tema autost leiti suures koguses narkootikume ning üle kahesaja tulirelva padruni.

«Tema autost leiti GHB-d ja metamfetamiini niisuguses koguses, millest piisanuks narkojoobe tekitamiseks ligi 40 inimesele. Peale selle leiti autost üle 200 tulirelva padruni.»

Nii sisaldab ka prokuratuuri täna kohtusse saadetud süüdistus lisaks tapmisele ja pussitamisele ka süüdistust narkootikumide ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. «Möödunud aasta 23. septembril kontrollis politseipatrull Tallinnas pargitud sõidukit, mille juhikohal istus narkojoobe tunnustega mees. See mees oli süüdistatav ning tema autost leiti GHB-d ja metamfetamiini niisuguses koguses, millest piisanuks narkojoobe tekitamiseks ligi 40 inimesele. Peale selle leiti autost üle 200 tulirelva padruni,» kirjeldas ringkonnaprokurör Rainer Amur. 

Süüdistus on kohtusse saadetud üldmenetluses. Millal kohtuistungid algavad, pole hetkel teada. 

Traagilisel detsembriööl Kuressaares surnuks pussitatud mees oli Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Sulev Kallavus, kes oli samal õhtul koos abikaasa ja hõimlastega tähistanud oma 52. sünnipäeva.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles