Kas MMil tiitlikaitsja alistanud Soome hokikoondise edutee kordub õnnelikus paigas?

Toimetas Silver Tabo
Copy
Soome jäähokikoondis.
Soome jäähokikoondis. Foto: JOEL MARKLUND / imago images / Bildbyran

Soome jäähokikoondis pääses Slovakkias peetavatel maailmameistrivõistlustel poolfinaali, kui alistas eile hilisõhtul lisaajal tulemusega 5:4 viimase kahe aasta meistri Rootsi. Seejuures märgib Slovakkia kahekordse maailmameistri Soome jaoks olulist paika, kuna 2011. aastal krooniti soomlased seal maailmameistriks.

«Uskusime kogu aeg,» ütles Soome koondise liige Juho Lammiko pärast tiitlikaitsja alistamist. «Meil oli palju võimalusi lüüa litter võrku (Soome tegi 32 ja Rootsi 18 pealeviset – toim). Ei tohi kunagi enne lõpuvilet alla anda. Enne meie mängu toimunud kohtumises lõi Kanada viigivärava vähem kui sekund enne lõppu (täpsemalt 0,4 sekundit – toim),» meenutas Lammiko Kanada lisaajal saadud 3:2 võitu muluse finalisti Šveitsi üle.

«Mäng kestab 60 minutit. Ilusad asjad juhtuvad, kui sa ei anna kunagi alla,» lisas ta.

Seejuures tulid kaks naaberriiki Slovakiasse väga erinevate kosseisudega. Kui Rootsi tugines NHLi talentidele, siis Soome nimekirjas on esindatud tulevikutegijad kohalikust Soome liigast. «Neil oli niivõrd hea meeskond, mistõttu viskasid nad ka neli väravat, aga tundsime, et suudame sellega samuti hakkama saada. See oli meie jaoks suur võit,» rääkis Jere Sallinen.

Ühtlasi on nüüd võimalus 1995. ja 2011. aasta maailmameistritel korrata eelmisel korral Slovakkias aset leidnud edu. «Meil on nüüd võimalus võita kuldmedal nagu eelmisel korral, kui siin mängisime,» oli Sallinen lootusrikas. Kusjuures 2011. aasta MMil sai Soome poolfinaalis skooriga 3:0 jagu Venemaast ning finaalis alistas tulemusega 6:1 Rootsi.

Homses poolfinaalis läheb Soome algusega kell 16.15 vastamisi just suursoosiku Venemaaga, kes alistas veerandfinaalis skooriga 4:3 USA. Teises poolfinaalis kohtuvad algusega kell 20.15 Kanada ja Tšehhi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles