Meemisadu: Theresa May ametiaeg pildis (1)

Postimees
Copy
Theresa May Konservatiivse Partei konverentsile sisenemas.
Theresa May Konservatiivse Partei konverentsile sisenemas. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA /Scanpix

Suubritannia peaministri Theresa May ametiaeg oli lõputu sisepoliitiliste heitluste ja Brexiti haldamise jada. Kuid stoilise rahuga riiki tüürinud naine pani aluse ka meemide raudvarale.

Theresa May ametiaega varjutas kaootiline Brexiti protsess ja Artikkel 50 käivitamisest Brüsseli teavitamine oli alles algus. Edasi läks kõik palju keerulisemaks.

May ei oleks saanud kuidagi ennetada Konservatiivse Partei konverentsil kõnet pidades seinale kinnitatud sõnumi lagunemist, kuid üha süveneva poliitilise segaduse illustreerimiseks sobib klipp väga hästi.

Kui peaministri kõne ajal laguneb silt kirjaga «Ehitades riiki, mis kõigi jaoks töötab», on selge, et isegi F-täht ei pidanud enam vajalikuks oma kohuse täitmise nimel vaeva näha.

Palju kummastust tekitas kevadel May pöördumine, kus muidu värvikas peaminister üritas neutraalsel toonil koduses interjööris selgitada, et Brexitiga on kõik korras. Loomulikult ei jäänud paljud teda uskuma. Kuulsale põleva toa meemile viitamine oli selles olukorras peaaegu vältimatu.

Pole midagi teha, sujuv kehaline väljendusoskus ei ole May tugevaim külg. Seda enam on kummaline peaministri otsus lühikeses ajavahemikus kahel korral oma jäika kuvandit tantsuliigutustega pehmendada.

Lõuna-Aafrika koolilastega...

...ja Konservatiivse Partei konverentsil.

Ametist lahkumise järel kiiresti internetti paisatud meemi autor aga juba teab, mida May võiks oma suvega peale hakata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles