REPORTAAŽ: Täitsa nurrmaalne näitus

Tõnis Kipper
Copy
Kassinäitus Nasva klubis.
Kassinäitus Nasva klubis. Foto: Irina Mägi/Saarte Hääl

Kui Saarte Hääl eelmisel laupäeval rahvamajja nimega Nasva Klubi kohale jõudis, oli maja otsast otsani Eesti, Soome, Läti, Leedu ja Venemaa nurrulisi-vurrulisi täis. Kui kogu selle Zookeskus Cato MTÜ korraldatud toreda ettevõtmise juures millegi üle nuriseda, siis selle, et tuba kippus vägisi väikseks jääma. Korraldajate sõnul oli neil algul plaanis kohale meelitada poolsada kiisut, lõpuks oli neid lausa 94. Muide, võõrustajate ja pererahva aadressil jagus näituse eestvedajail vaid kiidusõnu.

Näituse kõneisik Diana Hirv ütles, et näituse peamine eesmärk oli tutvustada kirevat kassimaailma, ega saarlased päris täpselt teagi, mida üks kassinäitus endast kujutab. “Tõukasside pidamine on Eestis pigem tõusev trend, samas on kasvatus-aretus olnud kogu aeg stabiilselt heal tasemel.”

Tõugudest olid näitusel esindatud Maine Coon, Ragdoll (üks kallimaid tõuge hetkel), Scottish Fold, Briti kass, Pär-sia kass, sfinks, Burma, Siberi kass, Tai kass, Vene sinine. Harva esinevatest tõugudest Mekong Bobtail (Aasia kassitõug, aga meile jõudnud just Venemaa kaudu), Kuriili Bobtail, Uurali Rex ja Cornish Rex...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles