MAAILM: Kuidas koomik tuleb toime Putiniga?

Urmas Kiil
Copy

Üks asi on Putini üle nalja heita teatrilaval või teleseriaalis, hoopis keerulisem on aga tulla temaga toime igapäevaelus. Rootsi üks mõjuvõimsamaid ajalehti Aftonbladet kirjutab, et sel esmaspäeval ametivande andnud Ukraina uus president Volodõmõr Zelenskõi on härjal juba sarvist haaranud ja arvesse võttes riigi praegust viletsavõitu olukorda, on tal vägagi ambitsioonikad plaanid.

Näitleja ja koomikuna on Volodõmõr Zelenskõi seda rolli avalikkusele juba etendanud. Nüüd on aga küsimus selles, kas ta tuleb Ukraina presidendi ametiga toime ka päris elus? Üks asi on Putini üle nalja visata, palju raskem on aga võidelda temaga ka tegelikus elus. Seda eriti ajal, mil Ukraina idaosas kestab juba mitmendat aastat äge sõjategevus.

Rootsi ajaleht tõdeb, et juristiharidusega ja hiljem koomikuks hakanud 41-aastase Zelenskõi karjäärilugu oleks esmapilgul nagu mõnest odavast filmistsenaariumist maha kirjutatud. Tegelikult võiks siinkohal kasutada üht William Shakespeare’i mõttetera: elu on sageli imelikum kui unenägu... 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles