Surnud võtavad varsti Facebooki üle (3)

tehnika.postimees.ee
Copy
Facebook.
Facebook. Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Oxfordi Interneti instituut avaldas uuringu, mille kohaselt võib 50 aasta pärast olla Facebookis rohkem surnud kasutajaid kui elusaid. 

Uuringu koostajad Carl J. Öhman and David Watson loodavad, et nende töö aitab pöörata tähelepanu probleemile, mis saad inimese andmetest pärast tema surma. Facebooki esindaja ütles, et ettevõte ei nõustu uuringu tulemustuga, kuid tunnistab suurt probleemi. «Meil on suur austus oma positsiooni üle inimeste elus ja võtame tõsiselt oma rolli inimeste digitaalse pärandi loomises,» ütles kõneisik.

Facebook on võtnud kasutusele üksjagu meetmeid kasutaja surma puhuks. Kui lahkunud pereliikmed või lähedased teavitavad Facebooki kasutaja surmast, siis muudetakse ta konto mälestuskoha sarnaseks leheküljeks. Praeguseks on Facebookis sadu tuhandeid memoriaaliks muudetud kontosid. 

Ettevõte tegeleb ka probleemiga, kus lahkunute kontosid näidatakse omastele ühiste sõprade soovituste või ürituste kutse all. Facebooki kasutajad saavad ette planeerida, kellel on ligipääs nende kontole peale surma. Kasutajad saavad ka valida, kas nende konto kustutatakse või mitte. Viimane on kättesaadav vaid täisealistele kasutajatele. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles