Noore lauljatari tee tunnustuseni telesaates oli okkaline

Indrek Sarapuu
Copy
Telesaates «Tähtede lava» žürii preemia võitnud Sireli Salum alustas õpinguid Põlva muusikakoolis kolmeaastaselt.
 
Telesaates «Tähtede lava» žürii preemia võitnud Sireli Salum alustas õpinguid Põlva muusikakoolis kolmeaastaselt.  Foto: Indrek Sarapuu

Ei ole just tavapärane, et 13-aastane laulja on muusikaga tõsiselt tegelnud juba kümme aastat. Telesaate «Tähtede lava» žürii preemia võitnud ja julge teemakäsitluse eest tugevalt kiita saanud Sireli Salum alustas aga viiulimänguga Põlva muusikakoolis tõesti juba kolmeaastaselt.

«Tulin vennaga koos kooli katsetele, et tal oleks julgem. Laulsime väikest laulukest, mida lasteaias olime õppinud. Vend võeti vastu. Minu käest küsiti naljatades, et mida mina õppida tahan. Vastasin, et viiulit, sest see oli ainuke pill, mida teadsin,» meenutas Sireli Salum. Ja nii läkski. Viiuliõpetajaks sai suurte kogemustega Tiina-Mai Arund. Niisiis oli väiksel Sirelil esimestest eluaastatest selge, millega tegeleda. Laupäeval lõpetaski neiu Põlva muusikakooli.

«Tähtede lava» ja seal toimunu on Sireli meelest tema arengu loomulik jätk. «Olen tahtnud, olen pingutanud ja see on praegu koht, kus tõsiselt hea olla,» ütles lauljatar. «See kõik näitab, et töö, mida kodus ja muusikakoolis teen, kannab vilja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles