Venemaa lõpetas jäähoki MMi raskuste kiuste medaliga

Toimetas Silver Tabo
Copy
Venemaa jäähokikoondis.
Venemaa jäähokikoondis. Foto: DAVID W CERNY / REUTERS

Slovakkias peetavatel jäähoki maailmameistrivõistlustel lõpetas suursoosik Venemaa medaliga, kui alistas pronksimängus tulemusega 2:2 lõppenud normaal- ja lisaaja järel karistusvisetega Tšehhi.

Venemaa asus kohtumist 13. mänguminutil juhtima, kui sihile jõudis Mihhail Grigorenko, kuid Michal Repik tõi kõigest 41 sekundit hiljem tabloole 1:1 viiginumbrid. Avakolmandiku lõpetasid 2:1 eduseisus tšehhid, kui värava viskas Dominik Kubalik (18.34).

Teisest perioodist oli möödunud kõigest 39 sekundit, kui Artjom Anissimov tõi omakorda tabloole 2:2 viiginumbrid. Ehkki Tšehhil oli mitmel juhul võimalus taas juhtima minna, siis järgmised 49 minutit tabamusi ei sündinud ning ees ootasid karistusvisked.

Seal tõrjus normaal- ja lisaajal koguni 50 Tšehhi viskeüritust blokeerinud venelaste väravavaht Andrei Vassilevski nii Kubaliki, Jan Kovari kui ka Filip Hroneki visked ning Venemaa sai tänu bullitiseerias skoorinud Ilja Kovaltšukile ja Nikita Gussevile kaela pronksmedali.

Kell 21.15 algavas finaalis lähevad omavahel vastamisi Soome ja Kanada. Postimees hoiab lugejaid sündmuste käiguga kursis tekstipõhise otseblogi vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles