Üle 8000 punkti kogunud Õiglane: see on hooajale hea algus

Ville Arike
, reporter
Copy
Janek Õiglane.
Janek Õiglane. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti kümnevõistleja Janek Õiglane kogus mainekal Götzise mitmevõistlusel meeste kümnevõistluses 8050 punktiga 12. koha.

«Väga super, et sain taas võistelda. Esimene päev oligi pika pausi tõttu rabe, ma ei osanud kõigega kohaneda. Teine päev tuli juba lõdvemalt välja,» rääkis 25-aastane Õiglane Postimehele.

«Eilse kõrgushüppe ajal hoidsin veidi jalga, täna ei seganud võistlust miski. Kõige enam jäin rahule kuulitõuke, kettaheite ja odaviskega. Kõrgushüppe 1.91 oli suurim pettumus, aga seda annab järgmistel võistlustel kindlasti parandada,» oli Õiglane positiivne.

«Teivast olen trennis vähe saanud hüpata, see ala on seetõttu veel veidi ebakindel. Tulemus 4.90 on selles valguses korralik, isegi üllatas natuke,» tõdes ta.

«8050 punkti tähistab mu Götzise võistluste rekordit. See on hooajale hea algus ja hakkan järgmist võistlust ootama!» sõnas Õiglane lootusrikkalt.

8353 silmaga kolmanda koha saanud, Euroopa edetabelijuhiks kerkinud ning Tokyo OM-normi täitnud Maicel Uibo täitis enda sõnul miinimumeesmärgi. «Võistlus oli enam-vähem stabiilne, suuri ärakukkumisi polnud, miinimumtulemuse sain tehtud. Konkreetset punktisummat ma ühegi võistluse eel endale eesmärgiks ei sea,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles