Nepalis sai kahes plahvatuses surma neli ja viga seitse inimest

Copy
Kiirabi ühes plahvatuskohas.
Kiirabi ühes plahvatuskohas. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Nepali pealinnas Katmandus sai pühapäeval kahes plahvatuses surma neli ja vigastada seitse inimest, teatas politsei.

Üks plahvatus kõmatas poes, surmates kolm ja vigastades viit inimest, ütles politsei pressiesindaja Bishwa Raj Pokharel AFP-le. Teine plahvatus leidis aset sellest umbes nelja kilomeetri kaugusel asuvas majas, surmates ühe ja vigastades veel üht inimest, lisas ta.

Veel kaks inimest sai vigastada Katmandu lähedal maateel kärgatanud plahvatuses. Arvatakse, et plahvatas pomm, mida mehed mootorrattaga vedasid.

Rünnaku eest ei ole keegi seni vastutust võtnud, kuid politsei kahtlustab maoistidest eraldunud rühmituse seotust, sest leidis ühe plahvatuse asupaigast rühmituse trükiseid.

Nepalis on valitsenud suuresti rahumeelne keskkond alates 2006. aastal sõlmitud ja aastakümne kestnud kodusõja lõpetanud rahuleppest.

Mõned endiste maoistlike mässuliste liikmed on keeldunud relvi maha panemast ja süüdistavad rühmituse liidreid selle algupäraste revolutsiooniliste ideaalide reetmises.

Veebruaris seostati seda maoistidest eraldunud rühmitust plahvatuses, mis surmas Katmandus telekomifirma Ncell kontori ees inimese.

Valitsus reageeris plahvatusele rühmituste keelustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles