Kohus mõistis Valdmannile korruptsiooniväärteo eest 400-eurose trahvi (5)

BNS
Copy
Ain Valdmann.
Ain Valdmann. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus tegi Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni korruptsiooniväärteo asjas uue lahendi ja mõistis talle rahatrahvi 400 eurot.

Kohus rahuldas Valdmanni kaebuse politsei- ja piirivalveameti (PPA) teabehaldus- ja menetlusosakonna keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo menetlustalituse 7. jaanuari otsusele osaliselt.

Kohus tühistas nimetatud väärteootsuse perioodil jaanuar 2011. aasta kuni 2013. aasta 31. märtsini toimepandud väärteos, samuti osaliselt ajavahemikus 2013. aasta 7. mai kuni 2018. aasta 2. mai.

Kohus tegi uue otsuse ja karistas Valdmanni 2013. aasta 7. mai kuni 2018. aasta 2. mai toimepandud väärteos 100 trahviühiku ulatuses ehk 400 euroga.

Samas rahuldas kohus osaliselt Valdmanni kaitsja Ain Alvini taotluse väärteomenetluse kulude hüvitamiseks ning mõistis riigilt Valdmanni kasuks välja 2230,16 eurot valitud kaitsjale makstud tasu katteks.

Politsei trahvis tänavu jaanuaris Valdmanni korruptsioonivastase seaduse järgi kvalifitseeritava väärteo toimepanemise ehk toimingupiirangu rikkumise eest 600 euro suuruse trahviga.

Selle seaduse järgi on ametiisikul keelatud toimingu või otsuse tegemine, kui otsus või toiming tehakse ametiisiku enda või temaga seotud isiku suhtes.

Samuti on väärteokorras karistatav, kui ametiisik on teadlik tema enda või temaga seotud isiku majanduslikust või muust huvist, mis võib mõjutada toimingut või otsust.

Alates 2002. aaastast on Tallinna kommunaalameti töötajad osalenud MTÜ Eesti Kommunaalmajanduse Ühingu poolt korraldatud koolitustel, seminaridel, ringreisidel nii Eestis kui välisriikides.

Väärteoprotokolli järgi on Valdmann, olles ise Tallinna kommunaalameti juhataja ja samas ka MTÜ Tallinna Kommunaalmajanduse Ühing juhatuse liige, andnud käskkirju ameti teenistujate lähetamiseks MTÜ korraldatud üritustele ning kooskõlastanud MTÜ esitatud arveid enne väljamakse tegemist kokku summas 30 708 eurot.

Valdmann leidis, et ta pole talle ette heidetud väärtegu toime pannud ning taotles politsei väärteootsuse ja trahvi tühistamist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles