Eestlane hakkab juhtima Kaisa Mäkäräineni hooldemeeskonda (1)

Martten Kaldvee
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Hooldemees Marek Sander.
Hooldemees Marek Sander. Foto: Jarek Jõepera

Tänavu Eesti laskesuusatamise koondise määrdepealiku ametit pidanud Marek Sander on suundumas põhjanaabrite koondise hooldemeeskonna juhiks.

Möödunud aastal palgatud hooldetiimi liige Morten Priks on jätnud soomlastele niivõrd sümpaatse mulje, et sinna otsustati tuua teinegi eestlane, kelle vastutada jääb kogu määrdemeeskond. Sander ütles, et otsus ei tulnud kergelt, kuid et praeguse tööandjaga olid otsad lahtised, siis elu tahab elamist ja pere toitmist. «Soomlased pakkusid mulle järelejäänud olümpiatsükli pikkust lepingut ning mis siin salata, ka head palka, seega siin pikalt mõtlemist ei olnudki. Olen ühed kullasuusad juba määrinud ning kes teab, ehk määrin teised veel,» ütles Sander Postimehele.

Terve talve suurpärast tööd teinud Sander jäi silma paljudele teistele riikidele. Kosilasi oli ka mujalt, kuid soomlaste soov osutus kõige suuremaks. «Aprillist saati uurisid nad minu järgmise aasta plaanide kohta ja rääkisid enda mõtetest. Olin eestlastega seotud ühe aasta pikkuse lepinguga ning olukorras, kus siitpoolt eriti suurt aktiivsust uue lepingu sõlmimiseks üles ei näidatud, pidin enda ja pere peale mõtlema.»

Soomes antakse Sanderile meeskonna ja toimiva süsteemi loomiseks vabad käed. «Hakkame nullist pihta ja ehitame asja üles teistsuguse lähenemisega. See on nii minu kui ka soomlaste kindel soov, sest vanad lahendused ei ole neile edu toonud. Teeme korrektuure suusavalikus ja testimise metoodikas. Tahan uuesti määrida medalisuuski. Kõik, mis jääb sellest allapoole, tähendab minu jaoks ebaõnnestumist,» rääkis eestlasest uus hooldepealik.

2015. aastast mulluse kevadeni USA koondise juures töötades olid Sanderi hoolealused Andrew Newell ja Kikkan Randall, kellest viimane võitis Pyeongchangi taliolümpiamängudel sprinditeates kulla koos Jessica Digginsiga.

Marek Sander võidunaiste keskel.
Marek Sander võidunaiste keskel. Foto: Steve Fuller / Facebook.

Värske Soome koondise hooldepealik lubas, et ei jää omadele võõraks. «Eesti sportlaste jaoks ei kao ma kuhugi. Tiirleme kõik ühes karusellis ja olen alati olemas,» jäi Pärnust pärit Sander patriootlikuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles