Pildid ja video: 17 päeva Hawaii džunglis ekselnul oli valida, kas elu või surm (1)

Inna-Katrin Hein
Copy

Ameeriklannast joogaõpetaja eksis Hawaii saarestiku Maui saare looduskaitsealal matkates ära ja eksles üle kahe nädala džunglis.

35-aastane Amanda Eller sõi marju ja putukaid ning jõi kondensatsioonivett, et ellu jääda, teatab cnn.com.

Naine sõnas pärast päästmist ja haiglasse viimist, et ta pidi matkama ainult viis kilomeetrit ning selle tõttu ei võtnud lisavarustust kaasa. Samuti jättis ta oma mobiiltelefoni ja veekanistri autosse.

«Tahtsin mitmel korral alla anda. Teadsin, et mul on valida kas elu või surm. Elutahe sai siiski võitu, sest mu peas olnud hääl ütles, et kui ma tahan ellu jääda, siis pean edasi liikuma,» sõnas naine 24 tundi pärast päästmist.

Joogaõpetaja Amanda Eller eksles üle kahe nädala Hawaii džunglis. Amanda Eller haiglas (keskel) koos pereliikmete ja sõpradega
Joogaõpetaja Amanda Eller eksles üle kahe nädala Hawaii džunglis. Amanda Eller haiglas (keskel) koos pereliikmete ja sõpradega Foto: Social Media/AP/Scanpix

Elleri sõnul liikus ta piirkonnas, kus on mitmeid metsloomi, kaasa arvatud metssigu. Ta kukkus kuue meetri sügavusse kuristikku ning ta pea ja jalg said vigastada.

Lõpuks oli ta toidu- ja joogipuuduse ning vigastuse tõttu nii nõrk, et ta suutis vaid roomata.

«Mul ei olnud eriti süüa, jäin väga kõhnaks. Siis hakkasin kahtlema, kas ma ikka jään ellu,» meenutas naine.

Elleri sõnul leidis ta teekonnal metssea uru, kus ta ööbis. Öise jaheduse eest kattis ta end  taimede, lehtede ja mudaga.

17. kadumispäeval märkas naist lõpuks teda otsima saadetud päästekopteri meeskond. Ta oli algsest matkapaigast ligi seitsme kilomeetri kaugusel.

Päästemeeskonnal õnnestus maanduda ja naine kopterisse viia. Enne seda jäädvustasid nad end koos. 

Joogaõpetaja Amanda Eller eksles üle kahe nädala Hawaii džunglis. Pildil koos päästemeeskonnaga
Joogaõpetaja Amanda Eller eksles üle kahe nädala Hawaii džunglis. Pildil koos päästemeeskonnaga Foto: Social Media/AP/Scanpix

Amanda Elleri teatel tulid tal pisarad silma, kui ta nägi päästekopterit, sest siis jõudis talle kohale, et ta pääseb.

Joogaõpetaja ema Julia Eller sõnas, et ta ta tütar on kogenud matkaja ja on ka varem matkamas käinud ning tal on oskused, et ellu jääda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles