Henrik Hololei: euroskeptikute tulemus jäi oodatule alla (1)

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Populistid on killustatud erinevate fraktsioonide vahel ja neil pole ka ühtset löögirusikat, ütleb Euroopa Komisjoni transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei. 
Populistid on killustatud erinevate fraktsioonide vahel ja neil pole ka ühtset löögirusikat, ütleb Euroopa Komisjoni transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei. Foto: Mihkel Maripuu

Uut europarlamendi koosseisu vaadates pole palju üllatusi, peale selle, et euroskeptikute esindus jäi senisega suhteliselt samaks, ütleb Euroopa Komisjoni transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei.

Mis tunded teid valdavad, kui vaatate uut europarlamendi koosseisu?

Tulemus on huvitav, aga paljuski prognoositav.

Mina ei leidnud ühtki suurt ootamatust. Ehk vaid see, et varem arvati, et Euroopa suhtes negatiivselt meelestatud jõudude osakaal tuleb suurem. Tegelikult on nende osakaal suhteliselt sama mis seni.

Nagu olen korduvalt öelnud, olid seekordsed valimised hääletus Euroopa poolt või vastu, selle üle, kas Euroopa on osa lahendusest või osa probleemist. See ilmnes väga kõrges – 30 aasta suurimas – osalusprotsendis. Üle poole valimisõiguslikest Euroopa kodanikest läks hääletama.

Kui varem on Euroopa valimised välja toonud protestijõude, Euroopa Parlament on olnud isegi kirjum kui rahvusparlamendid, siis seekord oli asi vastupidi. See täiendav osa inimesi, kes välja tuli, andsid valdavalt hääle Euroopa poolt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles