Trumpi endine strateegianõunik näeb Farage'i lähitulevikus Briti peaministrina (3)

BNS
Copy
USA presidendi Donald Trumpi endine strateegianõunik Steve Bannon.
USA presidendi Donald Trumpi endine strateegianõunik Steve Bannon. Foto: JOEL SAGET / AFP/ Scanpix Baltics

USA presidendi Donald Trumpi endine strateegianõunik Steve Bannon ütles, et näeb Briti Euroopa Liidu vastaste liidrit Nigel Farage'i lähitulevikus peaministrina. 

Bannon nimetas Pariisis usutluses AFP-le Farage'i sõbraks ja kolleegiks ja ütles, et vestles temaga Euroopa Parlamendi valimiste kampaania ajal ning suhtles Farage'iga ka pühapäeva õhtul pärast tema Brexiti Partei kindlat võitu eurovalimistel. 

«Ma õnnitlesin teda jahmatava võidu puhul,» lausus Bannon, kes on püüdnud pärast Valgest Majast lahkumist 2017. aasta augustis sõlmida sidemeid Euroopa parempopulistlike ja paremäärmuslike erakondade vahel. 

Järgmisena kavatseb ta keskenduda Briti alamkoja saadikukoha valimistele Ida-Inglismaal 6. juunil. 

Brexiti Partei esimees Nigel Farage. 
Brexiti Partei esimees Nigel Farage. Foto: Vudi Xhymshiti / AP/ Scanpix Baltics

Farage, kelle Brexiti Partei võitis europarlamendi valimised 31-protsendise toetusega, esitab Peterborough' linnas peetavatele valimistele kandidaadi ja paneb sellega oma erakonna toetuse taas proovile.

«Kui ta võidab selle saadikukoha ja nad saavad endale koha parlamendis, oleks see midagi maavärina taolist. Seega ma arvan, et Nigel Farage on üsnagi konkurentsivõimeline, et saada sügisel Inglismaa peaministriks,» lausus Bannon. 

Farage´i sõnul on europarlamendis 29 saadikukohta võitnud Brexiti Partei esmane ülesanne Brexiti elluviimine. Ta hoiatas aga, et kui Suurbritannia 31. oktoobril EL-ist ei lahku, kavatseb Brexiti Partei osaleda üldvalimistel ja «jahmatada kõiki ka seal.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles