Oh, traadisuvi-traadisuvi, millal sina tuled?

Alvar Loog
, toimetaja
Copy
Publik mullu Hard Rock Laagris väikese lava ees.
Publik mullu Hard Rock Laagris väikese lava ees. Foto: Konstantin Sednev

Suvi on põhjamaa inimese jaoks ideaalne aeg oma vaimse tervise parandamiseks ning füüsilise tervise rikkumiseks. Oleks enese suhtes lugupidamatu ja vastutustundetu see võimalus kasutamata jätta. Rokk-kontserdi või -festivali formaat pakub tänuväärset võimalust võtta kaks-ühes-pakett. Eriti hästi vastavad eelnimetatud vajadustele lageda taeva alla toimuvad üritused, mis lasevad tarbida korraga nelja eluks vajalikku komponenti: värsket õhku, sõprade ning teiste mõõdukalt ebameeldivate inimeste seltskonda, päikesekiirgusest saadavat D-vitamiini ning muusikalist müra ja detsibelle.

Heidame järgnevas pilgu eelolevatel kuudel Eestis toimuvatele tähtsaimatele traadimuusikaüritustele. Nagu näha, jagub midagi külastamisväärset peaaegu igasse nädalasse.

Juba täna, 28. mail annab Tallinnas Von Krahli teatri baaris kontserdi Bostonist pärit stoner metal’i ansambel Elder, keda soojendavad kodumaised Kannabinõid ja Sons of Satan.

Eeoleval pühapäeval, 2. juunil esineb Tallinna lauluväljakul kogu maailma kõigi koduperenaiste lemmiktraadibänd – oma 36-aastase tegutsemisaja jooksul esimest korda Eestisse tulev Bon Jovi. Keda soojendab kõigi kohalike koduperenaiste lemmik kohalik traadibänd – Terminaator. Õhtu avalöögi teeb metalcore-elementidega hard rock’i viljelev Soome ansambel Santa Cruz.

7.–8. juunil toimub esimest korda festival Barbar Feast, mis toob Tartumaal Kärknas lavale paarkümmend rock-, metal- ja punkbändi Eestist ning naabermaadest. Näiteks Pedigree, Kurjam, Herald, Tharaphita ja Redneck Rampage. Isikliku kogemuse pealt julgen eriti soovitada leedukate ansamblit Motörizer, mis kujutab enesest – nagu nimigi reedab – väga-väga kvaliteetset Motörheadi tribute-bändi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles