Seefeldis lahvatanud dopinguskandaal jõudis mäesuusatamise maailmameistrini

Kris Ilves
, reporter
Copy
Hannes Reichelt.
Hannes Reichelt. Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA

Möödunud talvel Seefeldis põhjaalade suusaalade maailmameistrivõistlustel lahvatanud dopinguskandaaliga on väidetavalt seotud ka Austria mäesuusataja Hannes Reichelt.

Austria ajaleht Kronen Zeitung kirjutab, et sealne kriminaalpolitsei kuulas eelmisel reedel üle 38-aastast Austria mäesuusatajat Reicheltit, kes eitas keelatud ainete tarvitamist. «Ma ei tea, kust need süüdistused tulevad. Tean, et mina ei ole midagi keelatut teinud. Ma olen alati isegi köhasiirupit kontrollinud, et kõik oleks õige,» selgitas mäesuusataja.

Eelmisel nädalal arreteerisid Austria ametivõimud seoses operatsiooniga «Aadrilaskmine» ka endise murdmaasuusakoondise peatreeneri Gerald Heigli, kes on ka Reicheltile treeningplaane koostanud. «Heigl ei ole mulle kunagi keelatud aineid pakkunud,» sõnas Reichelt.

Reichelt tuli 2015. aastal ülisuurslaalomis maailmameistriks, neli aastat varem pälvis austerlane samal alal hõbemedali. 2007-08 hooajal võitis ta ülisuurslaalomi MM-sarja üldarvestuses. 

Kõnealuse dopinguskandaaliga on Austria ja Saksamaa meedia andmetel seotud vähemalt 21 sportlast kaheksast erinevast riigist. Eesti murdmaasuusatajatest on veredopingu kasutamist tunnistanud Karel Tammjärv, Algo Kärp ja Andreas Veerpalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles