Prokuratuur taotleb Sillamäel lapsi relvaga ähvardanud mehe vahistamist (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Relvataolise esemega ähvardamine. Pilt on illustreeriv.
Relvataolise esemega ähvardamine. Pilt on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Politseile laekus esmaspäeva hommikul teade, et 38-aastane mees ähvardas Sillamäe Vanalinna koolis lapsi ning kasutas ühe suhtes vägivalda. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni ning täna taotleb prokuratuur tema vahistamist.

Kohus rahuldas prokuratuuri taotluse osaliselt ning võttis mehe üheks kuuks vahi alla.

Esialgsetel andmetel sisenes mees enne tundide algust kooli, kus ta kasutas füüsilist vägivalda 5. klassi õpilase suhtes. Seejärel tekkis tal koridoris sõnavahetus 9. klassi õpilasega, mille tagajärjel ta poissi tõukas ning relvataolise esemega ähvardas ja siis koolist teadmata suunas lahkus.

Narva politseijaoskonna noorsoopolitseinik Andrei Jarovoi sõnas, et mees tuli hiljem ise Sillamäe konstaablijaoskonda, kus ta kuriteos kahtlustatavana kinni peeti. «Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetluse. Lisaks kohtueelse menetluse läbiviimisele pakume omalt poolt koostöös kooliga igakülgset abi ja tuge lastele, kes selle vahejuhtumiga on otseselt seotud või sattusid seda pealt nägema.»

Prokurör Ragnar Plistkin: «Vägivald ja relvadega ähvardamine ei ole lahendus ühelegi probleemile, seda enam ei sobi vägivald koolimajja. Suhtume Sillamäe Vanalinna kooli juhtumisse väga tõsiselt. Täiskasvanu ülesanne on õpetada lastele probleemide lahendamist ilma vägivallata, seega ei saa laste kallal jõu tarvitamine kunagi olla õige lahendus. Mees peeti eile kinni ning prokuratuur taotleb täna kohtult tema vahistamist.»

Meest ei ole varasemalt kriminaalkorras karistatud.

Andrei Jarovoi sõnul teeb politsei koolidega pidevat koostööd, et koolikiusamist ära hoida. «Koolil on väga suur roll koolikiusamise ennetamisel ja märkamisel. Muuhulgas on koolidel hea võimalus liituda SA Kiusamisvaba Kooli projektiga, mis pakub koolidele ja õpilastele loenguid ja tõstab teadlikkust koolikiusamise ja selle kahjulike tagajärgede osas,» lisas noorsoopolitseinik.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles