Leedulased jäävad päevalehtedest ilma (1)

Postimees
Copy
Leedus ei ilmu enam ühtegi üleriigilist päevalehte.
Leedus ei ilmu enam ühtegi üleriigilist päevalehte. Foto: Caro / Baertels / Scanpix

30. aprillil said leedulased viimast korda oma postkasti ajalehe Lietuvos Žinios, sel reedel pannakse majandusraskuste tõttu kinni ka väljaande veebiportaal.

Lietuvos Žiniose kõrval tegi muudatusi ka teine suur Leedu ajaleht. Lietuvos Rytas hakkab ilmuma kolmel päeval nädalas ehk teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti. Seni ilmus Lietuvos Rytas viiel päeval nädalas.

Žiniose ja Rytasega toimuvad muutused tähendavad, et Leedust saab riik, kus pole enam ühtegi üleriigilist päevalehte. 

Lietuvos Žiniose sulgemise kohta langetati otsus aktsionäride koosolekul aprilli lõpus. Teatati, et pikalt kahjumit tootnud ajaleht pannakse kinni, kuid õigused soovitakse edasi müüa.

Žiniose paberlehe tiraaž oli 5200 eksemplari ning selle veebileht on Leedus külastatavuselt 16. kohal. Tegu oli Leedu ühe vanima ajalehega, mis asutati 1909. aastal. Leedu ärileht Verslo Žinios kirjutas, et alates selle aasta algusest trükiti Lietuvos Žiniost kulude kokkuhoiu mõttes Poolas.

Hästi ei lähe ka suurel Lietuvos Rytase meediagrupil, mis Leedu Delfi andmeil on viimased kolm aastat suurt kahjumit tootnud.

Lietuvos Rytas teatas selle kuu keskel meediagrupi juhatuse otsusest, mille kohaselt hakkab nende paberleht ilmuma kolmel korral nädalas. Öeldi, et otsus võeti vastu lähtuvalt lugejate muutuvatest eelistustest ja leht hakkab edaspidi keskenduma rohkem uurivale ajakirjandusele, analüütilistele artiklitele ning sotsiaalsetele teemadele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles