Thunberg ja Schwarzenegger kutsusid kliimaaktivismile

Copy
Austria president Alexander Van der Bellen, Rootsi kliimaaktivist Greta Thunberg ning Austria päritolu USA filmitäht, poliitik ja aktivist Arnold Schwarzenegger.
Austria president Alexander Van der Bellen, Rootsi kliimaaktivist Greta Thunberg ning Austria päritolu USA filmitäht, poliitik ja aktivist Arnold Schwarzenegger. Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP / SCANPIX

Kliimaaktivist Greta Thunberg kutsus täna Austrias korraldatud konverentsil  inimesi "muutma kõike", et kliimasoojenemist pidurdada. 

«Me noored inimesed oleme üles ärkamas ja lubame, et me ei lase teil seda enam süüdimatult teha,» ütles 16-aastane kliimaaktivistide juhtfiguur Thunberg. 

Kliimamuutus on «suurim kriis, millega inimkond on eales silmitsi seisnud», lisas Thunberg. 

Tehnoloogiline areng, nagu näiteks elektriautod ja päikeseenergia, ei tohiks jätta inimestele mulje, et «kriisi on võimalik lahendada ilma igasuguste (omapoolsete) jõupingutusteta», ütles ta. 

«Kui me (asjadest) aru saame, me tegutseme, me muutume. Inimesed on väga kohanemisvõimelised,» lisas ta. 

Thunberg juhib peamiselt noorte kliimaaktivistide lainet «Reeded tuleviku nimel». Täna võttis ta osa Austrias korraldatud tippkohtumisest Austrian World Summit, kuhu oli kutsutud umbes 1200 inimest teadus-, poliitika- ja ärivallast, eesmärgiga arutada kliimaküsimusi. 

Ürituse organiseeris Austria päritolu USA filmitäht, poliitik ja aktivist Arnold Schwarzenegger, kes kutsus maailma liidreid «lõpetama valetamist reostuse ja kliimamuutuse kohta» ning «investeerima tuleviku rohelisse energiasse». 

Konverentsil osalenud ÜRO peasekretär António Guterres kritiseeris ka riike Pariisi kliimaleppe eesmärkidest mahajäämise eest. 

Pariisi kliimalepe kutsub piirama üleilmset soojenemist märgatavalt alla kahe kraadi, soovitavalt 1,5 kraadi Celsiuse järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles