Aseri maffia sai ruumid Tallinna haridusametilt (10)

Martin Laine
, reporter
Copy
Endine lasteaiahoone Lasnamäel Vilisuu tänaval ja selles tegutsev spordiklubi Iman pakkusid peavarju aseri kuritegeliku jõugu liikmetele.
Endine lasteaiahoone Lasnamäel Vilisuu tänaval ja selles tegutsev spordiklubi Iman pakkusid peavarju aseri kuritegeliku jõugu liikmetele. Foto: Eero Vabamägi

Süüdistuse kohaselt juhiti aserbaidžaanlaste maffiat Lasnamäe karatekooli trennisaalist, mida linnavalitsus endiselt klubile välja üürib ning kus väidetavad allilmaliidrid ka mudilastele võitluskunste õpetasid. Tallinna haridusamet ei tea kriminaalasjast midagi.

Kell 17 trenn nelja-aastastele, kell 19 narkoärikate koosolek – riigiprokurör Vahur Verte esitatud aseri kuritegeliku ühenduse süüdistus räägib läbivalt Vilisuu tn 6 spordisaalist ning seal tegutsevast võitluskunstide koolist Iman.

Väidetavalt pidas aseri jõuk linnavalitsusele kuuluvates endise lasteaia ruumides järjepidevalt «ärikohtumisi», korraldas narkovedu või värbas kurjategijaid. Samuti võeti karatekooli palgale jõuguliikmeid, kel oli vaja vanglast pääsemiseks ametlikku töökohta.

Kuigi klubi viieliikmelisest juhatusest leiab veel kireva minevikuga tegelasi, on neist narkokuritegude või kuritegeliku ühenduse süüdistustega kohtu ees kaks: Jevgeni Bõkov ja Amid Magerramov.

Lastekaitseseadus ütleb, et kriminaalkorras karistatud Magerramov poleks tohtinud lastega üldse töötadagi, kuid sotsiaalmeediast ilmneb, et kuni vahistamiseni ei jälginud seda keeldu ei tema ega spordikool.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles