Ministeeriumid said käsu asuda miljoneid kärpima (16)

Copy
Nüüd kui ka eurovalimised läbi, sai avalikkusele selgeks, mis Jüri Ratasel Vihula mõisas peetud eelarveläbirääkimistel kaasas oli  - karm kärpekava.
Nüüd kui ka eurovalimised läbi, sai avalikkusele selgeks, mis Jüri Ratasel Vihula mõisas peetud eelarveläbirääkimistel kaasas oli  - karm kärpekava. Foto: Sander Ilvest

Miinuses eelarvega maadlev valitsus saatis ministeeriumitele kokkuhoiunõudmised.

Üleeile teatas valitsus, et on jõudnud riigi eelarvestrateegias kokkuleppele. Tehtud otsustest avalikustati esialgu vaid mõned, kuid nende hulgas ei olnud infot, kui palju peab valitsus kulusid kokku hoidma.

Postimehele teadaolevalt olid juba eilseks ministeeriumitele laiali saadetud ülesanded, kui palju neil järgmistel aastatel kulusid kokku tuleb hoida. Riigi eelarvestrateegiaga kärbitakse 2020. aastal 84 miljonit eurot, 2021. aastal 112 miljonit eurot, 2022. aastal 45 miljonit eurot ja 2023. aastal 45 miljonit eurot. Kärbetest pääseb kaitseministeerium.

Rahandusministeerium kinnitas eile, et need summad vastavad tõele. «Valitsus leppis kokku riigi eelarvestrateegia aruteludel kavandatava kokkuhoiu üldise summa,» ütles pressiesindaja Ott Heinapuu. «Kokkuhoiu täpne jaotus ministeeriumide valitsemisalade vahel selgub praeguse plaani järgi sügisel riigieelarve arutelude käigus.»

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles