USA meedia andmetel kaalus Mueller siiski süüdistuse esitamist

Copy
Michael Wolff.
Michael Wolff. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Värskes raamatus väidetakse, et eriprokurör Rober Mueller valmistus president Donald Trumpi süüdistamiseks õigusemõistmise takistamises, edastas kolmapäeval ajaleht Guardian.

Michael Wolffi uue raamatu kohaselt valmistus Mueller kolmeosalise süüdistuse esitamist Trumpi vastu, kuid otsustas siis sellest loobuda.

Muelleri esindaja on raamatus esitatud väited juba tagasi lükanud.

Raamat pealkirjaga "Piiramine: Trump tule all" ("Siege: Trump Under Fire") ilmub alles järgmisel nädalal, kuid Guardian sai teose ja sellega seotud materjalidega tutvuda.

"Wolff väidab raamatu sissejuhatuses, et tema info põhineb sisepiiri dokumentidel, mille ta sai eriprokuröri kantseleid tundvalt allikalt.

Muelleri esindaja kinnitusel pole mingeid taolisi dokumente olemas. Guardian kirjutas sellest hoolimata, et väljaande ajakirjanikud on näinud dokumente, millele Wolffi väited tuginevad.

Eriprokurör uuris Venemaa sekkumist USA presidendivalimistesse, Trumpi kampaaniameeskonna ja Vene valitsuse võimalikku kokkumängu ja seda, kas Trump on rikkunud õigusemõistmist takistades seadust.

Mueller jõudis 22 kuud kestnud uurimisega lõpuni märtsis ning Barr andis lõppraportit avalikkusele kokku võttes mõista, et Mueller kokkumängu ei leidnud.

Mueller ise on öelnud, et Barri neljaleheküljeline kokkuvõte raportist moonutas juurdluse järelduste iseloomu ja sisu, külvates avalikkuses segadust.

Mueller ei võta aprillis kärbitud kujul avaldatud 448-leheküljelises uurimisraportis seisukohta, kas Trump takistas õigusemõistmist, kuid toob välja kümme episoodi, kuidas Trump üritas korduvalt Venemaa sekkumist 2016. aasta valimistesse uurinud juurdlust enda kontrolli alla saada ning Muellerit ametist välja puksida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles