Küsitlus: Reformierakond jätkab ülivõimsalt populaarseima parteina (6)

BNS
Copy
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Pilt videost

Reformierakond jätkab mai teisel poolel võimsalt populaarseima parteina, samas kui kahe juhtiva koalitsioonierakonna toetus on languses, selgub Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud Norstati küsitlusest.

Igal nädalal erakondade populaarsusuuringuid tegev Norstat on pidevalt mõõtnud Reformierakonnale enam kui 30-protsendilise toetuse, vaid perioodil 14.–20. mai tuli nende toetusnäitajaks 28,6 protsenti. Seevastu 27. maiks oli see näitaja tõusnud taas üle 30, koguni 33 protsendi peale.

Teisel kohal on Keskerakond 19,5 protsendiga ja kolmas Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) 16,8 protsendiga, kusjuures kukkumine nädalaga on olnud vastavalt kaks ja 5,2 protsenti. Sealjuures peab arvestama, et kui Keskerakonna toetusnäitaja on nädalast nädalasse püsinud võrdlemisi stabiilne, siis EKRE oma paistab silma suurte kõikumistega. Nelja viimase nädala koondtulemus annab EKRE-le aga toetuseks 17,5 protsenti.

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda toetas 27. mai seisuga 11,7 protsenti küsitletutest ja see tegi nädalaga enam kui kaheprotsendilise tõusu. Isamaa toetus on viimastel andmetel 10,4 protsenti, tõustes samuti nädalaga 2,4 protsenti. Riigikogu valimiskünnise lähedale tõusis ka Eesti 200, mille toetus oli 27. maiks 4,6 protsenti.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut on 2016. aasta jaanuaris asutatud mõttekoda, mis uurib ja analüüsib Eesti ühiskonnas toimuvaid sotsiaalseid protsesse.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles