Video: MacKenzie Bezos lubas poole lahutusega saadud varast anda heategevuseks

Inna-Katrin Hein
Copy
MacKenzie ja Jeff Bezos 2018 Vanity Fairi Oscari peol
MacKenzie ja Jeff Bezos 2018 Vanity Fairi Oscari peol Foto: Danny Moloshok / Reuters/Scanpix

Maailma suurima internetikaubamaja asutaja ja juhi Jeff Bezosega abielus olnud MacKenzie Bezos lubas poole lahutusega saadud varast anda heategevuseks.

25 aastat abielus olnud MacKenzie ja Jeff Bezose lahutus jõustus aprillis ning vastavalt lahutuskokkuleppele saab MacKenzie Bezos 25 protsenti Amazoni aktsiatest, mille väärtus on 37 miljardit dollarit (32 miljardit eurot), teatab msn.com.

MacKenzie ja Jeff Bezos 2013 Idahos
MacKenzie ja Jeff Bezos 2013 Idahos Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AFP/Scanpix

MacKenzie Bezos teatas 28. mail, et ta liitub Microsofti kaasasutaja Bill Gatesi ja investor Warren Buffetti 2010. aastal loodud Giving Peldge liikumisega, mille eesmärgiks on teavitada maailma kõige rikkamaid heategevusvõimalustest.

See liikumine kutsub jõukaid andma osa oma teenitud rahast nende abistamiseks, kellel on raske. Iga annetaja saab ise määrata, kui palju raha ta heategevuseks annab.

Giving Pledge liikumisega on seni liitunud üle 200 väga jõuka inimese.

MacKenzie Bezos teatas sotsiaalmeedias, et tal on põhimõtteliselt «määramatu kogus raha ära anda», kuid samas ta rõhutas, et jagab oma raha aja jooksul ja neile projektidele, mille plaanist on näha, et need kujunevad edukateks.

MacKenzie Bezos on ka varem raha heategevuseks andnud. Näiteks asutas ta 2013. aastal koolikiusamisega tegeleva ühenduse Bystander Revolution ja andis suure summa Fred Hutchinsoni vähiraviuuringute keskusele.

Majandusväljaande Forbes andmetel on MacKenzie Bezos lahutusega saadud vara järgi rikkuselt kolmas naine maailmas.

Amazoni omanik Jeff Bezos on maailma kõige rikkam inimene, ta vara suurus on üle 150 miljardi dollari (üle 133 miljardi euro).

Bezosed teatasid jaanuaris, et lahutavad. Neil on  neli last, kolm poega ja Hiinast adopteeritud tütar.

Jeff Bezos mais 2019
Jeff Bezos mais 2019 Foto: Mark Wilson / AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles