Pärnus toimub augustis suur rahvusvaheline ratsavõistlus

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Rein Pill ja Alfons Ra
Rein Pill ja Alfons Ra Foto: Celin Lannusalu

23.-25. augustil toimub Pärnu rannaliival esmakordselt rahvusvaheline ratsavõistlus Classic Pärnu 2019, kuhu oodatakse ligi 80 tipptasemel ratsasportlast ja 100 võistlushobust. Lisaks võistlusele toimuvad linnarahvale ja -külalistele ka hobuste showprogrammid, lastele poni- ja hobuvankrisõidud.

Kolme võistluspäeva jooksul on kavas takistussõidud kõrgusel 100-140cm ning erinevad demonstratsioonesinemised. Võistlustel osalevad Eesti tippratsanikud ja ratsutamise takistussõidu Eesti koondise liikmed võistlejad välisriikidest. Võistluste finaal ehk 140cm takistustega Grand Prix parkuur toimub 25.  augustil.

Classic Pärnu 2019 peakorraldajate sõnul said nad ürituse idee inspiratsiooni ühelt maailma tuntuimalt ratsavõistluselt Longines Global Champions Tour, mida korraldatakse USAs Miami Beach’il.

«Soovime lisada Pärnu suveürituste hulka midagi uut, glamuurset ja erilist – nii palju sellisel tasemel ratsasportlasi ja -hobuseid ei ole ühelgi Eesti rannal viibinud. Loodame, et võistluse prestiižne asukoht, parimal tasemel ratsasport ning vaheldusrikas programm kutsub kohale nii ratsaspordi huvilised kui ka erinevas vanuses hobusesõbrad,» rääkis üks peakorraldajatest, Siim Nõmmoja.

Ratsavõistluse põhiareen ehitatakse Pärnu rannajalgpalli väljakule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles