Lõuna-Korea parlamendi spiiker külastab Venemaad ja Balti riike

Copy
Lõuna-Korea parlamendi spiiker Moon Hee-sang 29. mail Moskvas föderatsiooninõukogu ees kõnet pidamas.
Lõuna-Korea parlamendi spiiker Moon Hee-sang 29. mail Moskvas föderatsiooninõukogu ees kõnet pidamas. Foto: Sputnik/Scanpix

Lõuna-Korea parlamendi spiiker Moon Hee-sang kohtus teisipäeval Moskvas Vene riigiduuma esimehe Vjatšeslav Volodiniga ning palus Venemaalt diplomaatilist abi Korea poolsaarel rahu kindlustamiseks.

Moon alustas Venemaalt 10-päevast ringreisi, mis viib ta ka Balti riikidesse.

«Kui Korea poolsaar suudaks saavutada rahu, tähendaks see rahu ka kogu Kirde-Aasiale ja Euraasiale,» ütles Moon Volodinile.

«Sellest oleks kasu mõlemale Koreale, Venemaale ja ülejäänud rahvusvahelisele kogukonnale. See hoogustaks ka Lõuna-Korea ja Venemaa praktilist koostööd,» lausus Lõuna-Korea parlamendi spiiker. 

Mooni sõnul on Moskval Korea poolsaarel arvestatav mõju, sest «Venemaal ja Põhja-Koreal on usalduslikud suhted».

«Lõuna-Korea ei ole unustanud, kuidas Venemaa suutis tänu kahepoolsetele suhetele ja muudele mitmepoolsetele protsessidele Põhja-Korea dialoogilauda tuua,» ütles ta. 

«Ma loodan, et Venemaa jätkab diplomaatilisi jõupingutusi Korea poolsaare rahuraamistiku loomiseks,» sõnas Moon. 

Moon kutsus Volodini ja Vene presidendi Vladimir Putini Souli külla ja avaldas lootust, et saab nad vastu võtta veel enne, kui tema ametiaeg rahvusassamblee spiikrina järgmisel aastal lõppeb.

Volodin ütles omalt poollt, et Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-ini möödunudaastane visiit Moskvasse andis kahepoolsetele suhetele uue tõuke.

Ta lisas, et Putin ja Moon teevad suhete parandamiseks tõsiseid pingutusi.

Lõuna-Korea parlamendi spiiker sõidab Venemaalt edasi Eestisse, Lätti ja Leetu ning pöördub kodumaale tagasi 5. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles