Hollandi kohus keelustas Põrguinglite motojõugu

Copy
Foto: Reuters/ScanPix

Hollandi kohus keelustas täna motojõugu Põrguinglid (Hells Angels) ning nõudis selle Hollandi harude sulgemist. 

Põrguinglitel on 470 haru enam kui 50 riigis, märkis Hollandi ringhääling NOS. 

«Põrguinglid on ohuks avalikule korrale,» teatas Utrechti kohus. «Põrguinglid näevad iseennast ühe protsendi klubina, lindpriide klubina. See on klubi, kus valitseb seadusetuse kultuur ja riigivõim jäetakse ukse taha.» 

Sellega viitas kohus USA mootorratturite assotsiatsiooni 1960. aastate hinnangule, et 99 protsenti mootorratturitest on seaduskuulekad kodanikud. Ühe protsendi klubina määratleb end näiteks ka Bandidos. 

«Põrguinglitel on kõige suurema ja võimsama motojõugu kuvand. Nad arvavad, et teised klubid peaksid neile kuuletuma ja see viib pikaajaliste konfliktideni,» öeldi kohtu avalduses. 

Hollandi võimud on üritanud klubi keelustada üle kümne aasta. Nad viitasid intsidendile Kerkrade linnas, kus ühe teise motojõugu Bandidos kohvik süüdati 2015. aastal põlema. Järgmisel aastal olid Põrguinglid seotud ühe massikaklusega Rotterdami hotellis, samuti väidetavalt rivaalitseva motoklubi vastu. 

«Need intsidendid maalivad pildi vägivallast põrguinglite vastu ja nende poolt,» teatas Hollandi kohus. 

Põrguinglid moodustati 1940. aastatel USA-s California osariigis.

Hollandi võimud tahavad keelustada rühmitusi, mis on seotud kuritegevusega, sealjuures uimastimüügi ja relvasmugeldamiseg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles