Tegevus, mis toob energiat ja sära igasse päeva

Copy
Foto: erakogu | Berit Aicha Vill

Rutakas elutempo ja lõpmata näiv infotulv on viinud inimesi selleni, et nad unustavad sageli lõõgastuda, puhata ja end argimuredest välja lülitada. Ja kui tekibki vaba aeg, lülitatakse sisse teler või surfatakse internetis, kuigi samal ajal on olemas tegevus, mis annab energiat ja paneb inimeseda särama.

„Selleks on tantsimine, meeldivas keskkonnas enese liigutamine,” kinnitab Eesti suurima alternatiivseid tantsutreeninguid pakkuva Müstika Tantsustuudio asutaja,  koreograaf ja tantsuõpetaja Berit Aicha Vill. Tema sõnul ei maksa tantsimist karta, sest igaühe jaoks on olemas just talle sobiv stiil, olgu selleks idamaine, iiri või aafrika tants või hoopis burlesk, tulešõu või kiiremad flamenko, modern ja hip-hop.

„Tantsimise eelis enamike teiste sportlike alade ees on see, et tants sobib tõesti igas vanuses, kehakaalu ja -kujuga ning huvidega inimestele. Olen sageli stuudios imetlenud, kuidas erinevad põlvkonnad ja täiesti erinevatel erialadel töötavad inimesed üksteiselt elutarkusi õpivad ning üksteist toetavad. Tants on sotsiaalne tegevus, mis tähendab, et tundidesse ei tulda mitte ainult tantsimise, vaid ka ühiste ürituste ja seltskonna pärast,” ütleb tantsuõpetaja. „Tants on enese tunnete väljendamine ilma sõnadeta ja meie eesmärk on, et iga inimene tunneks end oma kehas hästi. Kui on soov kaalust alla võtta, saab seda just tantsides teha tervislikult ja keha füüsiliselt traumeerimata.”

Ta lisab, et algajate treeningud on mõeldud kõigile, ilma igasuguse eelneva füüsilise treeningu kogemuseta inimestele. „Olles ise tegelenud aastaid idamaise ehk maakeeles kõhutantsu õpetamise ja esinemistega ning võin kinnitada, et tantsimine parandab füüsilist vormi, annab parema rühi, muudab keha plastilisemaks ja arendab koordinatsiooni. Lisaks avastate tantsutrenni tehes kindlasti mitmeid lihaseid, mille kasutamist istuv eluviis ei tingi – kõik need kaunid sirutused ja painutused annavad kehale silmnähtavat toonust. Mis aga kõige tähtsam, tantsimine tõstab enesekindlust, teadlikkust oma kehast ning annab hea tuju!”

Kui esimesse tantsutundi minekul on ärevus sees ja inimene pelgab, siis tegelikult on Berit Aicha Villi sõnul võimalik otsast alata ka teistmoodi. Näiteks osaleda tutvustustundides või mõnel üritusel, kus tutvustatakse pealtvaatajatele tantsustiile ja kutsutakse neid kaasa lööma. „Aitame sageli korraldada sünnipäevi, seminare ja tüdrukuteõhtuid koos pisikese tantsuõppega – ärge jääge siis nurka istuma, vaid tulge ja proovige leida tantsimises enda jaoks see miski, mis muudab teie ülejäänud elu positiivsemaks, energilisemaks ja säravamaks!”

Vähem tähtis pole ka keskkond, kus tantsida. Müstika Tantsustuudio on näinud palju vaeva oma ruumide muutmisel idamaiseks, ehedaks ja värviliseks. Seintel on pildid näiteks araabia kultuuris tuntud ning samuti eelmise sajandi Ameerika iluetalonidest, palju peegleid, vaipu ja patju ning idamaiseid lõhnu. Tantsustuudio kunstnik-sisekujundaja Pilvi Tammoja nendib, et ruumide sisekujundusel on väga tähtis roll. „Usume, et ümbrus peab olema inspireeriv ning turvaline, oleme püüdnud rõhuda just hubasusele ja soojusele,” märgib ta. “Meie külalistel peab olema mugav ja hea olla ning selleks oleme peaaegu igasse ruumi kujundanud mõne vahva nurgakese, kuhu on võimalik enne või peale tantsimist maha istuda, teed juua ning juttu puhuda.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles