Vaata graafikut: mis juhtus Budapestis õnnetusse sattunud laevaga? (1)

Copy
Õnnetus leidis aset Budapesti ühe tuntuima vaatamisväärsuse, Ungari parlamendihoone lähedal.
Õnnetus leidis aset Budapesti ühe tuntuima vaatamisväärsuse, Ungari parlamendihoone lähedal. Foto: FERENC ISZA/AFP/Scanpix

Kolmapäeva hilisõhtul vajus kokkupõrke tagajärel Ungari pealinnas Budapestis jõepõhja turismilaev, mille tagajärjel hukkus vähemalt seitse inimest.

Foto: GRAPHIC NEWS

Laevaõnnetuse järel vahistas Ungari politsei väikelaevaga kokku põrganud kruiisilaeva Viking Sigyn 64-aastane ukrainlasest kapteni, kuna teda kahtlustatakse hooletuses ja ohtlikus käitumises, mis tõi endaga kaasa ohvriterohke õnnetuse, kirjutas Guardian. Uudisteagentuuri AFP teatel käsitletakse laevakaptenit kui laevaõnnetuse võimalikku süüdlast. 

Kolmapäeva hilisõhtul leidis Ungari pealinnas Budapestis aset traagiline õnnetus, kui neljakorruseline kruiisilaev Viking Sigyn sõitis seni teadmata põhjusel otsa kahekorruselisele 27-meetrisele turismilaevale, mis kokkupõrke tagajärel vaid seitsme sekundiga jõepõhja vajus. Vaata videoklippe õnnetusest SIIT.

Väikelaeva pardal viibis õnnetuse hetkel 35 inimest, neist 30 olid Lõuna-Koreast pärit turistid, kolm giidid ja kaks ungarlastest meeskonnaliikmed. 

Õnnetuse tagajärjel õnnetus veest elusalt välja tuua seitse inimest. Kinnitatud on ka seitsme inimese hukkumine ja veel 21 inimest on kadunud ning nende elusana leidmine vähetõenäoline. Kadunuks jäänute hulgas on ka üks kuueaastane tüdruk.

Päästetöödel osalevad nii Ungari politseinikud kui sõjaväe sukeldujad, eile saabus Budapesti ka Lõuna-Korea sukeldujate meeskond.
Päästetöödel osalevad nii Ungari politseinikud kui sõjaväe sukeldujad, eile saabus Budapesti ka Lõuna-Korea sukeldujate meeskond. Foto: Tamas Kovacs / EPA / Scanpix

Päästemeeskond valmistub jõepõhja vajunud laeva veest välja tõstma, ent kohaliku meedia teatel võib see keeruliste ilmastikuolude tõttu osutuda raskeks ja aeganõudvaks. 

Kuna veevool on väga kiire, kardetakse, et paljud ohvrid võivad olla vooluga õnnetuspaigast kaugele liikunud. Eile teatas Ungari politsei, et üks seitsmest hukkunust leiti õnnetuspaigast 11 kilomeetri kauguselt.

Kuna õnnetuse peamisteks ohvriteks on lõunakorealased, on Soul saatnud Budapesti nii oma välisministri Kang Kyung-wha kui sukeldujate meeskonna. 

33 lõunakorealasest turismigrupp lahkus kodumaalt 25. mail, et alustada üheksapäevast ringreisi, mis lisaks Budapestile pidi nad viima veel mitmesse teise Euroopa linna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles