Elton John: Brexitit poolt hääletasid rumalad ja imperialistlikud inglise idioodid (5)

Copy
Film «Rocketman» räägib loo Briti muusiku Elton Johni elust.
Film «Rocketman» räägib loo Briti muusiku Elton Johni elust. Foto: SIPA/Scanpix

Muusik Elton John ütles Itaalias Veronas esinedes, et tunneb Suurbritannia pärast häbi, sest rumalad ja imperialistlikud inglise idioodid hääletasid Brexiti poolt, kirjutas Guardian.

«Ma olen surmani tüdinenud poliitikutest, eriti Briti poliitikutest,» ütles Elton John esinemise vahepeal. «Olen surmani tüdinenud Brexitist. Ma olen eurooplane. Ma pole rumal, kolonialistlik, imperialistlik inglise idioot.»

«Tunnen häbi selle pärast, mida minu riik on teinud. See on inimesed lõhestanud,» lisas muusik.

Ma pole rumal, kolonialistlik, imperialistlik inglise idioot.

John on varemgi väljendanud oma rahulolematust Brexitiga. Mullu juulis seadis ta kahtluse alla Brexiti referendumi eel poliitikute poolt rahvale esitatud väited.

«Ma ei usu, et brittidele räägiti tõde. Neile lubati midagi, mis oli täiesti naeruväärne ja mis polnud majanduslikult realistlik,» sõnas John, kelle meelest on Brexiti protsess sama keeruline, kui üritada kinnisilmi labürindist välja pääseda.

Kuigi britid hääletasid Euroopa Liidust lahkumise poolt juba ligi kolm aastat tagasi, täpsemalt 2016. aastal 23. juunil, pole tänaseni selge, kas ja millal nad ühendusest lahkuvad. Praeguse seisuga on Brexiti tähtaeg 31. oktoober, aga riigil on võimalik lahkumiseks pikendust paluda, korraldada riigis lahkumise üle uus referendum või tühistada lahkumine sootuks.

Olukord on seda ebaselgem, et eelmisel nädalal teatas Briti peaminister Theresa May, et paneb 7. juunil ameti maha. Uut peaministrit alles hakatakse valima ja tõenäoliselt ei astu ta ametisse enne juuli keskpaika. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles