Käsipallikoondis valmistub valikmängudeks Rootsis Dener Jaanimaata

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Dener Jaanimaa (palliga)
Dener Jaanimaa (palliga) Foto: Noah Wedel / imago images / Noah Wedel/Scanpix

Eesti meeste käsipalli rahvuskoondisel seisavad juuni keskel ees kaks viimast mängu 2020. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarjas, kui kohtutakse kodus Hollandi ja võõrsil Sloveeniaga. Koondise peatreener Thomas Sivertsson kutsus meeskonda 17 pallurit, kellest tosin saab esmase ettevalmistuse treeninglaagris Halmstadis.

Dener Jaanimaa jääb eemale

Võrreldes eelmiste mängudega Läti vastu aprillis, on Eesti koondises mõned muudatused. Eemale jääb meeskonna üks liidreid Dener Jaanimaa, nagu ka Marius Aleksejev ja Kristjan Muuga. Vigastusest taastuv Mait Patrail peab samuti mänge tribüünilt jälgima, ent koosseisu lisandusid Sten Maasalu, Armis Priskus ja Markus Viitkar.

«Deneriga on keeruline olukord, nagu ikka kõrgel tasemel tegutsevate palluritega. Ta mängib klubi eest viimase liigamängu 8. juunil ning peab uue meeskonna, Meistrite liigas esineva Zaporožje Motoriga liituma juba varakult. Dener vajab käsipallist puhkust ja kuna tabeliseis on selline, siis saan sellest aru. Tulevikus on ta jälle rahvuskoondise käsutuses,» kinnitas Sivertsson.

«Maasalut tahtsime paremsisemise kohal juba jaanuarikuises Poola-laagris testida, kuid ta ei saanud meiega ühineda. Priskus ja Viitkar käisid aga meiega Poolas ning tegid mõlemad väga tugeva hooajalõpu Eesti liigas. Muuga kohale on meil hetkel Jürgen Rooba ja Karl Roosna, aga Serviti kapten on valmis meiega liituma, kui tekib vajadus,» selgitas koondise peatreener valikuid.

Halmstadis ootavad ees ühistreeningud 11-kordse Rootsi meistriga

Tosin Eesti koondislast koguneb esimeseks laagrinädalaks Halmstadis ning Rootsist naastes jätkatakse vahetut ettevalmistust juba täiskoosseisus Tallinnas, alates 10. juunist. Halmstad on peatreener Sivertssoni kodulinn ning järgmisel nädalal treenitakse seal koos 11-kordse Rootsi meistri HK Drottiga.

«Soovin luua koondises nii-öelda klubitunde, seepärast oli tähtis saada võimalikult palju pallureid võimalikult vara kokku. Plaanime ühistreeninguid Drotti meeskonnaga, aga rõhume ka meeskonnavaimu tugevdamisele. Mitmel mängijal on pärast hooajalõppu sees pikem paus, nii peame veidi mõtlema ka füüsilisele ettevalmistumisele,» lausus Sivertsson.

Eesti koondise peatreener tunnistas, et ei kavatse meeskonnale liigseid pingeid eelseisvate mängude eel peale panna. «Kui meil oleks tabelis neli punkti, siis võiksime rääkida võidukohustusest Hollandi vastu. Aga praeguses olukorras soovin lihtsalt näha järjekordset sammu edasi, nii nagu näiteks suutsime ründemängus kahe Läti-mängu vahel progresseeruda,» sõnas 54-aastane rootslane.

Viis Eesti rahvuskoondislast on viimaste kuude jooksul leidnud 2019/20 hooajaks uue ja üldjuhul tugevama klubi ning peatreener näeb selles suurt kasu. «Jaanimaa hakkab mängima Meistrite liigas, ka Voika, Rooba ja Celminš liituvad tugevate klubidega. On tähtis, et nad kõrgemal tasemel mängida saaksid, sest nii arenevad pallurid ise ja tänu neile ka meie koondis,» hindas Sivertsson.

Eesti koondis Rootsi-laagriks: Hendrik Varul, Henri Hiiend, Alfred Timmo (kõik Põlva Serviti), Robin Oberg, Markus Viitkar, Armis Priskus (kõik HC Tallinn), Kaspar Lees (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper), Martin Johannson (Bukaresti Steaua), Armi Pärt (Schwerini Mecklenburger Stiere), Jürgen Rooba (HIF Karlskrona), Andris Celminš (RK Maribor Branik), Kristo Voika (TSG Söflingen). Peatreener Thomas Sivertsson, treenerid Martin Noodla ja Janne Ekman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles