PM Portugalis. Lappi langes kardetud tolmupilve ohvriks

Kris Ilves, Porto
Copy
Selline nähtavus oli Esapekka Lappil, kui ta sõitis Elfyn Evansi järel.
Selline nähtavus oli Esapekka Lappil, kui ta sõitis Elfyn Evansi järel. Foto: WRC

Kris Meeke rääkis enne Portugali ralli algust, et korraldajad tegid reedesel võistluspäeval stardivahed neljaminutiliseks ja arvas, et see võib probleeme tekitada. Esapekka Lappi langeski selle ohvriks.

Kuigi üldjuhul on stardivahed veelgi väiksemad, siis piirdusid korraldajad sedapuhku neljaminutilise, mitte suurema vahega. Paljud sõitjad eesotsas Meeke’iga tahtsid suuremat stardivahet.

«Legendi koostamisel oli juba palju tolmu ja ma arvan, et isegi vihmasadu ei suudaks olukorda eriti paremaks muuta, sest siin on ikka väga-väga soe. Eks vaatame, mida need neljaminutilised stardivahed tähendavad, aga arvan siiski, et see võib probleemiks olla,» rääkis Meeke ralli eel.

Viiendal kiiruskatsel tabaski Elfyn Evansi autot probleem ja waleslane keeras masina teepervele, kaotas seal tohutult aega, aga sai Ford Fiesta uuesti liikuma. Tagantpoolt startinud Lappi sattus aga täpselt Evansi järele ja pidi ülejäänud katse tolmus sõitma.

Tõsi, isegi suuremate stardivahedega on säärast olukorda keeruline ette ennustada, ent Lappi on veendunud, et saab aja tagasi. «Ma usun, et saan kaotatud aja tagasi. Kui ei saa, on midagi valesti,» sõnas ligi minuti kaotanud Lappi pärast katset.

Hetkel pole teada, kas Lappi saab kaotatud aja tagasi või mitte, aga ilmselt korraldajad seda teevad. Kõige kõrgemas mängus pole aga kumbki mees: Lappi kaotab viienda kiiruskatse järel liidrile üle kahe minuti (see väheneb, kui korraldajad annavad aja tagasi) ja on kaheksandal kohal, Evans üle nelja minuti ja asub 20. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles