Põhja-Korea liider lasi äpardunud tippkohtumise arhitekti hukata (4)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Põhja-Korea eriesindaja suhetes Ameerika Ühendriikidega Kim Hyok-chol valmistas ette Kim Jong-uni ja Donald Trumpi veebruarikuist kohtumist Vietnamis, kuid on nüüdseks väidetavalt reetmise eest hukatud.
Põhja-Korea eriesindaja suhetes Ameerika Ühendriikidega Kim Hyok-chol valmistas ette Kim Jong-uni ja Donald Trumpi veebruarikuist kohtumist Vietnamis, kuid on nüüdseks väidetavalt reetmise eest hukatud. Foto: Yonhap/EPA/Scanpix

Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni ebaõnnestunud kohtumise järel Hanois Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpiga on väidetavalt viidud kommunistliku riigi tippametnike seas läbi puhastus. Teiste seas hukati Vietnami kohtumist organiseerinud riigi eriesindaja suhetes Ühendriikidega Kim Hyok-chol ja Korea Töölispartei asejuht Kim Yong-chol saadeti vangilaagrisse.

Neljapäeval avaldas Põhja-Korea Töölispartei ajaleht Rodong Sinmun kommentaari, milles hoiatas ametnikke, kes «teesklevad suure liidri heaks töötamist tema juuresolekul, kuid hoiavad ülal teisi unistusi tema seljataga», parteivastaste ja kontrrevolutsiooniliste tegude eest. «Sellised isikud ei suuda pääseda revolutsiooni karmi kohtumõistmise eest,» ähvardas väljaanne.

Lõuna-Korea analüütikute sõnul on naaberriigi meedia avaldanud selliseid hoiatusi varem puhkudel, kui on tarvis olnud korraldada poliitilist puhastust või kutsuda korrale eliidi esindajaid, keda kahtlustatakse väheses lojaalsuses.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles