Piltuudis: EKA ees on värske «haud» kõrgharidusele (8)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Haud kõrgharidusele.
Haud kõrgharidusele. Foto: Lugeja foto

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) ette on loodud värsket hauda kujutav teos Eesti kõrgharidusele. «Puhka rahus» seisab sildil. 

Nädala alguses selgus, et valitsus jätab teaduse rahastamise praegusele tasemele ning jätab täitmata varasemalt antud lubaduse tõsta teaduse toetus ühe protsendini SKTst. 

Riigi eelarvestrateegia kinnitanud valitsus jätab teaduse- ja arendustegevuse praegusele tasemele, milleks on 0,71 protsenti SKTst. Tõsi, peaminister Jüri Ratas lubas sügisel olukorra uuesti üle vaadata. 

Neljapäeval marssisid teadlased ja teaduse toetajad leinameeleolus riigikogu eest Stenbocki ette. Rongkäigu eesmärgiks on avaldada pahameelt valitsuse sõnapidamatuse ja teaduse rahastamise suurendamise lubaduse jätmise vastu.

Riigikogu juurde kogunes mõnisada meeleavaldajat, kes leinapärjad käes Stenbocki maja ette vaikselt marssisid. Peeti leinakõne ning koosviibimine lõpetati leinaminutiga, kus langetasid sajad õppejõud, tudengid ning teadlased. 

Eesti Noorte Teaduste Akadeemia liige Mario Kadastik selgitas, et korraldas teaduspõhise Eesti matused, sest juba täna on Eesti teadus- ja arendustegevuse maht madalam Euroopa Liidu keskmisest ja rohkem kui kaks korda madalam Soome omast.

Leinapärjad kadusid Stenbocki maja juurest üsna kiiresti. Nagu pildilt näha, jätkavad teaduse suurema eest võitlejad enda meeldetuletamist valitsusele. 

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles