Sudaani pealinnas sai tulistamises surma üks ja viga kümme inimest

Copy
Meeleavaldajad Hartumis.
Meeleavaldajad Hartumis. Foto: ASHRAF SHAZLY / AFP

Sudaani pealinnas Hartumis sai laupäeva õhtul protestilaagri lähedal aset leidnud tulistamises surma üks ja viga kümme inimest, teatasid meeleavaldajatega seotud meedikud.

"Pärast seda, kui avati tuli, oli protestilaagri lähedal tänaval mitmeid ohvreid," kirjutati meditsiinitöötajate teates, milles ei täpsustatud, kes tule avas.

"Üks kuulitabamuse pähe saanud mees suri," lisati teadaandes.

ÜRO peasekretär Antonio Guterres kutsus reedel Sudaani sõjaväeliidreid ja protestiliikumist üles jätkama kõnelusi võimu üleandmiseks.

"Pooled peavad lõpetama läbirääkimised tsiviilvalitsusele võimalikult pea võimu loovutamiseks," sõnas Guterres ametlikus avalduses.

Protestiliikumise katusorganisatsioon Vabaduse ja Muutuse Allianss ei ole suutnud aprillis president Omar al-Bashiri kukutanud ja sõjaväevõimu kehtestanud kindralitega kokkuleppele jõuda, kas loodavat valitsusorganit peaks hakkama juhtima sõjaväelane või tsiviilisik. See peaks moodustama ajutise tsiviilvalitsuse, mis hakkas valmistama ette üldvalimisi kolmeaastase üleminekuperioodi lärel.

Sudaani sõjavägi kukutas Bashiri 11. aprillil pärast neli kuud kestnud meeleavaldusi tema 30 aastat kestnud autoritaarse valitsemise vastu.

Sestsaadik riiki valitseva sõjalise nõukogu juht Abdelfattah al-Burhan viibib seoses kolmel tippkohtumisel osalemisega Saudi Araabias. Eelnevalt oli ta külastanud Egiptust ja Araabia Ühendemiraate.

Sõjalise nõukogu asejuht Mohamed Hamdan Dagalo külastas mais Ar-Riyadi ja kohtus Saudi kroonprintsi Mohammed bin Salmaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles