Süürias hukkus Iisraeli õhurünnakutes kolm sõdurit ja seitse võõrvõitlejat

Copy
Iisraeli sõdur vahikorras Hermoni mäel.
Iisraeli sõdur vahikorras Hermoni mäel. Foto: AFP / Scanpix

Süürias sai täna Iisraeli õhurünnakutes surma 10 inimest, sealjuures kolm Süüria sõdurit ja seitse välisvõitlejat, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.  

Nad hukkusid rünnakutes pealinna Damaskuse lähistel, kus paiknevad Süüria ja Iraani sõdurid, aga samuti Liibanoni šiiarühmituse Hizbollah' võitlejad.

Tapetud võõrvõitlejate rahvust vabaühendus ei täpsustanud. 

Iisraeli rünnakud olid vastuseks raketitulele naaberriigist, teatasid relvajõud, mille andmetel tulistati Süüriast okupeeritud Golani kõrgendikel asuva Hermoni mäe suunas kaks raketti, millest üks leiti Iisraeli territooriumilt.  

Selle peale ründas Iisraeli sõjavägi kaht Süüria suurtükipatareid, mitmeid vaatlus- ja luureposte Golani kõrgendikel, aga ka õhutõrjepatareid SA-2. 

Süüria ametlik uudisteagentuur SANA teatas sõjaväeallikaile vidiates, et õhutõrje avas tule Iisraelist tulistatud «vaenlase rakettide» pihta, mille sihtmärgiks olid positsioonid Damaskusest edelas.

Iisraeli relvajõud aga kinnitasid, et selle õhutõrjesüsteemid aktiveeriti Süüria rakettide tõttu, millest ükski Iisraelis ei plahvatanud. 

Sõjavägi märkis, et peab see Süüria režiimi vastutavaks «iga Iisraeli vastu astutud sammu eest».

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles, et korralduse õhulöökideks andis tema. 

«Me ei kavatse sallida oma territooriumi tulistamist ning vastame jõuliselt igasugusele enda vastu suunatud agressioonile,» ütles peaminister. 

Iisrael on korraldanud Süürias sadu õhurünnakuid, enda väitel Iraani ja Hizbollah' sihtmärkide vastu. Iisraeli sõnul ei kavatse nad lasta Iraani vägedel Iisrael lähistel kanda kinnitada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles