Järelehüüded Mart Nutile: «parimad ei tohiks minna esimestena»

Postimees
Copy
EESTI,02JUN18
IRL-i suurkogu 2018 Viljandi teatrimajas. Mart Nutt, erakonna liige 28 aastat.
ELMO RIIG/Sakala
EESTI,02JUN18 IRL-i suurkogu 2018 Viljandi teatrimajas. Mart Nutt, erakonna liige 28 aastat. ELMO RIIG/Sakala Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalmeedias mälestavad poliitikud täna hommikul ootamatult lahkunud Mart Nutti.

«Parimad ei tohiks minna esimestena. Omaette kahju on aina kaduvast mälust Eesti poliitikas, inimestest, kes muudkui ei avasta ammu tuntud asju ega aja neid uutega segi. Mardile polnud vaja seletada, ta sai aru. Ja ta oskas sõnastada selgelt,» kirjutab Jürgen Ligi (Reformierakond).

«Eesti kaasaegne parlamentarism kaotas Mardi näol ühe oma alustala,» kirjutab Marko Mihkelson (Reformierakond).

«Mart on Eesti demokraatia ja parlamentarismi nurgakivi ja selleks jääb. Kui keegi on oma olemuses hea inimene, siis see oli Mart,» kirjutab Margus Tsahkna (Eesti 200).

«Suure ja sooja südamega, meeletu kogemuste pagasi ja põhjaliku haardega, mõnikord parlamendiajaloo entsüklopeedia eest. Siiras ja muhe. Mardiga sai alati arutada asju otse ja inimlikult, sest sisu luges,» meenutab Keit Pentus-Rosimannus (Reformierakond).

«Olime riigikogu möödunud koosseisus naaberkabinettides, kuid sein oli nii õhuke, et mina kuulsin tema ja tema ka minu telefonijutte pealt. Leppisime kokku, et ei hakka häält tasandama, vaid unustame pealtkuuldud jutud,» kirjutab Toomas Jürgenstein (SDE).

Juku-Kalle Raid (Isamaa) kirjutab: «Mardiga pidime just reisu pääle minema ja igaseid asju tegema, just istusime maas ja pajatasime.»

Tarmo Kruusimäe (Isamaa) kirjutab: «Rahu tema hingele.» 

«Põhjalik, taibukas, visa, ikka rõõmsatujuline, suurepärane diplomaat, taasiseseisvunud Eesti parlamentaarse demokraatia mälu ja südametunnistus,» meenutab Oudekki Loone (Keskerakond).

«Temast jääb maha palju häid nõuandeid, tema koostöötegemise stiilist jääb alles parim eeskuju,» kirjutab Riina Solman (Isamaa).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles