Väidetavalt töölaagrisse saadetud Põhja-Korea tippametnik ilmus välja

Copy
USA välisministri Mike Pompeo kolleeg Põhja-Korea tuumakõnelustel Kim Yong-chol.
USA välisministri Mike Pompeo kolleeg Põhja-Korea tuumakõnelustel Kim Yong-chol. Foto: POOL / Reuters / SCANPIX

Põhja-Korea tippametnik Kim Yong-chol, kes väidetavalt saadeti pärast riigi liidri Kim Jong-uni ja USA presidendi Donald Trumpi nurjumisega lõppenud teist tippkohtumist töölaagrisse, ilmus koos Põhja-Korea juhtkonnaga etendusele, teatas ametlik meedia täna.

USA välisministri Mike Pompeo Põhja-Korea kolleeg tuumakõnelustel olevat saadetud veebruaris töölaagrisse, edastas Lõuna-Korea ajaleht Chosun Ilbo reedel.

Eile õhtul ilmus Kim Yong-chol aga koos riigi liidri Kim Jong-uni, tema abikaasa Ri Sol-ju ning võimupartei kõrgete liikmete ja tippsõjaväelastega «etendusele, mille andsid sõjaväeohvitseride abikaasade amatöörrühmad», edastas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA.

Ajalehe Rodong Sinmuni edastatud fotol oli Kim Yong-choli näha istumas viis rida Kim Jong-unist taga pool, nägu kätega varjatud.

Lõuna-Korea parlamendi luurekomitee ütles aprillis, et Kim Yong-choli karistati Hanoi tippkohtumise eest hoolimata sellest, et ta oli hiljuti nimetatud Kim Yong-uni juhitava riigiasjade nõukogu liikmeks.

KCNA nimekirjas eilsel üritusel osalenutest ei olnud aga Kim Hyok-choli, Põhja-Korea eriesindajat USA küsimustes, kes ajalehe Chosun Ilbo andmetel hukati «kõrgeima juhi reetmise eest» seoses tippkohtumise eelsetes läbirääkimistes väidetavalt järeleandmiste tegemisega.

Kim Hyok-chol oli USA eriesindaja Stephen Bieguni ametivend.

Lõuna-Korea on ka varem teatanud kõrgete Põhja-Korea ametnike karistamisest või hukkamisest, osa neist teadetest on osutunud ebatäpseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles