Soomes kihutavad eestlased trahvist ei pääse: Eesti poole läks teele esimene trahviteade

Andres Einmann
Copy
Soome politsei saatis 3. juunil esimese trahviteate kiiruskaamerasse jäänud Eesti auto kiiruseületamise eest.
Soome politsei saatis 3. juunil esimese trahviteate kiiruskaamerasse jäänud Eesti auto kiiruseületamise eest. Foto: Soome politsei

Eesti ja Soome vaheline kokkulepe hakata vahetama kiiruskaamerate trahviteateid jõudis esimese tulemuseni, täna läks Eesti poole teele 170-eurone trahviteade Helsingis kihutanud Volvo omanikule.

Soome politsei liiklusturvalisuse keskuse juht Dennis Pasterstein teatas, et täna teele läinud trahviteade oli esimene. Eesti ja Soome politsei jagavad kogemusi, et muuta trahviteadete vahetamine kiiremaks ja mugavamaks.

Trahvikviitungile tuleb rikkujal siiski minna endal Soome järele, täna Eestisse saadetud kiri teavitab rikkujat, et ta võib tulla trahvile järele Helsingisse Malmi politseimajja.

Täna Soomest trahviteate saanud Volvo omanik ületas neljapäeval, 30. mai hommikul kell 8.48 kiirust Helsingis Sturenkatu ja Kirstinkatu ristmikul. Selles kohas on suurim lubatud kiirus 40 km/h, kuid kiiruskaamera mõõtis sõiduki kiiruseks vähemalt 47 km/h. Sellise rikkumise eest tuleb tasuda 170 eurot. Tehniline mahaarvestus kiirusest on juba tehtud.

Pasterstein on varem öelnud, et kui teate saaja ei anna endast trahviteatel märgitud kuupäevaks märku, siis võib politsei kuulutada ta tagaotsitavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles