Afganistanis vahetus Eesti kaitseväe kontingent

BNS
Copy
Kaitseväelased saabusid Afganistanist koju.
Kaitseväelased saabusid Afganistanist koju. Foto: Ardi Hallismaa

Möödunud nädala lõpul andis Afganistani pealinnas Kabulis teenistuse lõpetanud Eesti jalaväerühm vastutuse üle uuele rühmale, mis teenib Afganistanis novembri lõpuni.

Teenistust alustanud jalaväerühm Estpla-31 on moodustatud Scoutspataljoni baasil ning tagab koos teiste koalitsiooniüksustega Afganistani sõjaväge ja valitsusasutusi juhendavate instruktorite julgeolekut, edastas kaitseväe peastaap.

Estpla-31 on Kabulis viibitud kahe nädala jooksul keskkonnaga harjunud ning teenistust lõpetavalt jalaväerühmalt Estpla-29 vastutuse täielikult üle võtnud. Estpla-29 aitas uuel rühmal oma ülesannetega kohaneda ning koos sooritati viimased harjutused enne vastutuse täieliku üle andmist ja vastuvõtmist.

Lisaks jalaväerühmale vahetus kolmeliikmeline rahvuslik toetuselement, kelle ülesanne on Eesti üksuste toetamine igapäevaste tööülesannete täitmisel.

Eesti kaitseväelased teeninud Afganistanis NATO operatsioonidel alates 2003. aastast. Operatsioonil Resolute Support teenivad Eesti kaitseväelased alates 2015. aasta algusest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles