Pere Sihtkapital alustas tegevust

Lea Danilson-Järg
Copy
Laupäeval korraldatud lastekaitsepäeval pakuti Tõrva keskväljakul ja selle ümbruses peredele tegevusi ning vaba aja veetmise võimalusi.
Laupäeval korraldatud lastekaitsepäeval pakuti Tõrva keskväljakul ja selle ümbruses peredele tegevusi ning vaba aja veetmise võimalusi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud aasta lõpus tuli erakond Isamaa välja ettepanekuga luua Eesti Pere Sihtkapital, mis tõstaks senisest enam fookusesse perepoliitika ja rahvastikuküsimused ning tegeleks nii uuringutega kui ka pereväärtuste edendamisega. Idee faasis olnud algatusele suure summa, miljoni euro eraldamine tekitas tol korral küsimusi. Nüüdseks on sihtkapital loodud ning ka tegevust alustanud. Hiljemalt aasta lõpuks lubatakse esimesi töötulemusi.

Põhikirja järgi on Pere Sihtkapitali eesmärk aidata kindlustada Eesti rahvastiku ja rahvusriigi kestlikkus. Selleks kavatseb sihtasutus algatada rahvastikualaseid alus- ja rakendusuuringuid ning teha nende tulemuste põhjal poliitikakujunduse ettepanekuid vabariigi valitsusele. Samuti on sihtasutuse põhikirjaline ülesanne rahvastikuarengu seire ning tulemustest nii valitsuse kui ka laiema avalikkuse teavitamine. Kavas on toetada ka lastega perede ja lasterikkuse väärtustamisele suunatud tegevusi ja projekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles