Naissaare tuletorni avamisel esineb Tõnu Kaljuste tudengikoor

Jaano Martin Ots
Copy
Naissaare tuletorn
Naissaare tuletorn Foto: RMK
  • Järjekordne tuletorn avab uksed külastajatele Naissaarel
  • Huvilised jõuavad veel 5. juunil toimuvateks avamispidustusteks kohale seilata

5. juunil avatakse külastajatele esmakordselt Naissaare tuletorn. Saare põhjatipus asuva torni vaateplatvormilt paistab Soome rannik. 

Üle paljude aastate avab külastajatele taas uksed Naissaare tuletorn. Avamisel esineb Tõnu Kaljuste koor, esimestena loodab torni ronida prantsuse turistide grupp. Naissaare põhjatipus asuva tuletorni 45 meetri kõrguselt vaateplatvormilt paistab hea nähtavuse korral kätte ka Soome rannik. 

Prantsuse turistid viib Naissaarele aurik Katharina, kell 10 Lennusadamast väljuva reisiga on võimalus kaasa minna ka kohalikel tuletornihuvilistel.

«Tuletorni avamine on võimalik, kui Veeteede Ameti poole pöördub kohalik omavalitsus või tema poolt toetatud mittetulundusühing või sihtasutus, kes tuletorni avamisega soovib toetada kohalikku kogukonda, majandust ja turismi ning teeb kõik ohutuks külastamiseks vajalikud tööd,» selgitas Veeteede Ameti navigatsioonimärgistuse osakonna juht Andry Rütkinen ja lisas, et kuna ka kõikide avatud tuletornide peamine funktsioon on endiselt toimida navigatsioonimärgina, siis tuleb navigatsioonitulede seadmed eraldada külastajatest ning neid hooldab ja nende eest vastutab endiselt Veeteede Amet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles