Seltsielu eestvedaja viis kodukandi aasta küla kandidaatide nimekirja

Indrek Sarapuu
Copy
Tore külaplats on valmis. Nüüd on Karilatsi külavanema Maie Asuri sõnul rahval idee teha külaseltsile maja. «Aga vundamendiraha võiks ikka endal olemas olla. Selleks käime laatadel ja müüme suupisteid,» avab ta rahakogumise tagamaid.
Tore külaplats on valmis. Nüüd on Karilatsi külavanema Maie Asuri sõnul rahval idee teha külaseltsile maja. «Aga vundamendiraha võiks ikka endal olemas olla. Selleks käime laatadel ja müüme suupisteid,» avab ta rahakogumise tagamaid. Foto: Indrek Sarapuu

Maie Asur, kelle elust ja tegevusest saaks kirjutada mitu portreelugu, on elanud Põlvamaal Karilatsi külas pea kogu teadliku elu. Keskkoolis ja ülikoolis on ta käinud küll Tartus, kuid lõpuks ikka vanaisa algselt kaupluseks kohandatud majas oma pere loonud ja kohalikus kolhoosis töömeheleiba maitsnud.

«Vanaisal oli üks tütar. Ta oli äriinimene,» räägib tänane Karilatsi külavanem. «Tema tegi äri, tappis loomi, käis neid Tartu turul müümas. Vene ajal oligi tal mingi jama sellega, et ta parkis nahku ja miilits käis kodus… Ma olin siis laps, aga mäletan seda väga hästi.»

Vanaisa nimi oli Friedrich Sokk. Nii vanaisa kui vanaema Teele olid kohalikud. Maie on nende tütre järeltulija. «Vend on mul ka, tema nimi on Mati ja ta elab Põlvas,» sõnab naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles