Randpere: ERRis tuleb läbi viia põhjalik audit (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: KÜLLIKE ROOVÄLI/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Rahvusringhäälingus (ERR) on vaja läbi viia siseaudit, mis annaks ERR-i nõukogule ülevaate meediaorganisatsiooni majanduslikust seisust ja selle juhtimisest, ütles nõukogu vastne liige Valdo Randpere (Reformierakond).

Valdo Randpere ütles Postimehele, et ta soovis panna täna toimunud nõukogu koosoleku päevakorda küsimuse ERR-i juhatuse esimehe Erik Roose hoolsuskohustuse täitmisest. «Aga kuna mu ettepanek tuli liiga hilja, siis seda küsimust ei arutatud,» tõdes Randpere, kes sai nõukogu liikmeks alles nädal aega tagasi.

Küll aga õnnestus Randperel veenda nõukogu siseauditi läbiviimise vajalikkuses. «Võiks tellida sõltumatu siseaudit, et hinnata olukorda ERR-is, selle majandamise efektiivsust, juhtide tasusid ja nii edasi,» ütles Randpere.

Ta avaldas arvamust, et siseaudit oleks tehtav ühe kuuga ning sellega võiks algust teha käesoleva aasta septembris.

Randpere oli varem ERRile öelnud, et hoolsuskohustuse täitmise kohta aru pärimine tähendab seda, et kuna tema on uus nõukogu liige, siis ei oma ta ülevaadet, mis on varem ERR-is toimunud ja ta ostab maakeeli põrsa kotis.

«Ma lähen uue nõukogu liikmena sinna ja mingi aja pärast võib päevavalgele ujuda mingi probleem, mis on tegelikult alguse saanud enne minu asumist nõukogu liikme kohale,» selgitas Randpere.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles