Itaalia valitsustülis hakkab leppimislootus kustuma

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Itaalia peaminister Giuseppe Conte kutsus ajakirjanikud üleeile õhtul Palazzo Chigi residentsi, et teha peapesu Viie Tähe Liikumise ja Liiga juhtidele, kes ei suuda lõpetada eurovalimiste kampaania käigus lõkkele löönud tüli. 
Itaalia peaminister Giuseppe Conte kutsus ajakirjanikud üleeile õhtul Palazzo Chigi residentsi, et teha peapesu Viie Tähe Liikumise ja Liiga juhtidele, kes ei suuda lõpetada eurovalimiste kampaania käigus lõkkele löönud tüli. Foto: Samantha Zucchi/Insidefoto/Imago Images/Scanpix

​Itaalia peaminister Giuseppe Conte nõudis üleeile õhtul, et mõlemad valitsusse kuuluvad parteid otsustaksid, kas nad tahavad endiselt valitsusse kuuluda või mitte. Sellega pöördus Conte eelkõige kahe asepeaministri poole, kes kogu võimuliidu moodustamisele järgnenud aasta kestel on kippunud Conte asemel ise valitsusjuhina esinema.

Populistliku Viie Tähe Liikumise (M5S) esimees Luigi Di Maio ja paremäärmusliku Liiga juht Matteo Salvini on seni jätnud Contele peamiselt tseremoniaalsete kohustuste täitmise ning võtnud poliitika enda õlule. Hiljutiste Euroopa Parlamendi valimiste eel valitsusparteide koostöötahe kärbus ning kui tülitsemisele lõppu ei tule, võivad Itaaliat peagi ees oodata erakorralised valimised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles